3 ani de ameteli si nicio concluzie

18-04-2019
Alexa Ioana
Nu este medic/terapeut
Alexa Ioana
Buna ziua,

Va scriu pentru ca in urma tuturor analizelor facute pe parcursul a 3 ani... nu am niciun raspuns clar care sa ma ajute sa nu mai am ameteli. Mentionez ca acestea au fost in permanenta, mai mult sau mai putin intense. Se accentueaza cand stau in picioare, sau cand intorc capul/privirea brusc.

Acum 3 zile am lasat capul brusc pe spate si de atunci a reinceput un episod acut de ameteli. Am fost la neuro, sunt ok, mi s-a dat totusi Betaserc 1/zi. Apoi consult medicina interna unde mi s-a spus ca tensiunea mare este de vina, iau seara 1/2 Prestarium 5mg, apoi imi montez holter TA. Am 2 zile de tratamenrt, dar ma simt la fel de rau. Ma doare capul si ametesc/am un vertij/se clatina totul cu mine cand ma ridic in picioare, cand schimb pozitia in pat, cand intorc capul dupa ceva.


Va scriu mai jos un scurt "istoric" al investigatiilor:

<2016: ameteli ocazionale doar dimineata, daca trebuia sa stau in picioare
Oct 2016: criza de rinichi (pielonefrita). Tratament 2 sapt Ciprinol+calmante. Start de voma si ameteli in timpul tratamentului.
Trecut criza. Ramas ameteli.

INVESTIGATII:
1.NEUROLOGIE (2017, 2018, 2019):
- consult ok, dpv neurologic sunt perfecta
-electroencefalograma ok

2.IMAGISTICA:
- CT col cervicala A-P; Profil (discrete osteofite vert posterioare, la nivelul lui C3-C4-C5, la debut)
- RMN CEREBRAL (2018): cateva demielinizari nespecifice, cornice, situate in substanta alba sobcorticala frontal bilateral si parietal stanga. Fara anomalii de semnal la nivelul parenchimului cerebral infratentorial si fara leziuni cerebrale cu caracter recent constituit. Minima ingrosare de mucoasa la nivelul celulelor etmoidale bilateral. Microchiste la nivelul mucoasei peretelui posterior al nazofaringelui – in obs vegetatii adenoide.
-ECO DOPPLER carotide si vertebre (sept2017): aspect normal al arterelor carotid si vertebrale in segmente extracraniene

3. CARDIOLOGIE:
-Consult (ian, aprilie 2018): HTAE st I/II, jncf/oscilanta, BRDI sdr. vertiginos
-Ecografie (ian 2018): prolaps minor de inel anterior; functii normale, dinamica si cavitati in limite normale
-Holter TA (ian 2018): variatia tensionala in limita de HTA II, cu valori crescute de TA nocturna.
Valori TA: in intervalul 13.30 – 23 (124/80 – 163/115), 23:00 – 8:00 (148/89 – 182/112), 8-13 (162/123, 186/108)
- Holter EKG: fara tulburari de ritm
-Ecocardiografie transtoratica (sept 2018): Valva mitrala (supla, deschidre pastrata, regurgitare mitrala grad II prin deficit de apozitie de valve mitrala anterioara), Valva tricuspida (supla, normal inserata, TAPSE -27mm, regurgitare tricuspidiana usoara), Valva pulmonara (supla, deschidere pastrata, regurgitare pulmonara usoara). Concluzii: ventricol stang nedilatat, nehipertrofiat cu functie sistolica normal, FE glogala 60%, fara tulburari de cinetica in repaus. Fara valvulopatii semnificative hemodynamic. Cavitatii drepte nedilatate. HTP improbabila. Pericard liber.
-Analize: methanefrine si normetanefrine in limite normale


Tratament: Phisiotens 0.4mg (1/2 dim, ½ seara), Aspacardio mix +omega 3+Q10, Alevert 1cp/zi
Usoara ameliorare.

4. ORL (aug 2017, oct 2017, aug-sept 2018)
-Consult ok, Romberg, Fukuda – negative, Oculomotricitate normal, HIT negative
-Teste vestibulare: scaun rotator (raspuns normal, asimetric), Posturografie (in limite normale, dar cu dependent vizuala). Rau de miscare. Sdr cefaleic.
***Recomandari: exercitii vestibulare, reeducare vestibulara

5. ENDOCRIMOLOGIE
-ovare micropolichistice, dezvolt rezistenta la insulina, tiroida buna, analize hormale ok
Tratament: Glucophage 500mg (2cps/zi), Xenical (Orlistat) (2cps/zi) (ieri l-am primit, am 80kg, 1.72 inaltime)

6.ANALIZE SANGE
-ultimele facute in 2018 – cele uzuale erau in limite normale, colesterol usor marit

7.OFTALMOLOGIE:
-4 medici diferiti, 4 dioptrii diferite: -1.00, -1.50, -1.75, -2. De 2 ani port lentile de contact -1.50.
Ma deranjeaza imaginile care se succed si uneori imi este dificil sa privesc intr-un punct fix fara sa ma ia ameteala.


Urmeaza sa fac un Angio RM cerebral, la rec medicului. Ma tot intreb daca un RMN cervical ar ajuta. Oare o spondiloza cervicala ar putea da asemenea ameteli? Poate la anumite pozitii, se apasa pe vreun nerv, vreo vena si nu se mai oxigeneaza creierul corect.

Am 29 de ani, lucrez, lucrez, am un job de birou, fac naveta, am o viata activa, dar aceste stari imi consuma bateriile. Acum am concediu medical timp de 2 saptamani pt ca orice miscare as face,..ametesc.

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc mult!
12 comentarii
0
18-04-2019, ora 20:01
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Simptomele au aparut dupa vreo raceala sau afectiune ? Ai si alte probleme de natura neuro, sabiciune etc ? Daca nu ametelile pot fi si de la coloana, de la urechi sau de la creier - pentru ca zici ca ai niste zone demilienizate, sau poate e vreo infectie in organism...Un RMN la coloana este intotdeauna binevenit.
0
18-04-2019, ora 20:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate fi o spondiloza cervicala.
0
18-04-2019, ora 21:05
Alexa Ioana
Nu este medic/terapeut
Alexa Ioana
Simptomele au aparut dupa o pielonefrita (o infectie puternica) la rinichi.
Am momente cand am senzatii de slabiciune, dar nu si amorteli.

La urechi am fost la clinica NOVA din Bucuresti si dupa 1000 de teste la scaun rotativ, pe plan inclinat...nu am un diagnostic concret, totul e in limite normale..doar o dependenta vizuala -> reeducare vestibulara prin exercitii

La cervicala nu am facut RMN inca. Mi s-a recomandat recent ANGIO RMN cerebral doar. Dar voi face si un RMN cervical. Dar la spondiloza nu ar trebui sa am dureri mari de spate, amorteli in maini?

Multumesc pentru raspunsuri!
0
18-04-2019, ora 21:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mie spondiloza cerrvicala mi-a iesit pe radiografie. 50 lei la Policlinica Eforie, daca sunteti din Bucuresti.
0
19-04-2019, ora 08:22
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Si mie mi-a iesit intai la radiografie, si apoi a fost confirmata la ultimul RMN.

@Ioana, incearca exercitiile pentru reeducare vestibulara, si daca ai osteofite cred ca ai si un inceput de spondiloza, dar cel mai corect e sa confirme un medic. Poti face exercitiile care se gasesc pe Youtube. Facute zilnic am inteles ca simptomele ar trebui sa dispara in cca 2 saptmani. Sau daca vrei sa le faci cu un specialist cere o trimitere la un kinoterapeut. Daca nu apar imbunatatiri va trebui sa continui incestigatiile. Multa sanatate !
0
19-04-2019, ora 10:29
Alexa Ioana
Nu este medic/terapeut
Alexa Ioana
Buna! Si mie mi-a iesit spondiloza cervicala la debut: - CT col cervicala A-P; Profil (discrete osteofite vert posterioare, la nivelul lui C3-C4-C5, la debut), dar toti medicii care mi-au vazut CT-ul (neurologi) au spus ca nu ar trebui ca de acolo sa fie ametelile. As fi vrut sa fac un RMN cervical totusi..pt ca ma gandesc ca acolo se vad mult mai bine oasele si nervii decat la un CT.
Si tot asa, sa fac ANGIO RMN-ul cerebral recomandat...pt a vedea daca creierul este oxigenat suficient sau apasa ceva pe vreo vena.
Astea ar fi singurele pe care nu le-am facut. Daca si aici e totul ok..si Doamne ajuta sa fie...nu stiu care ar fi explicatia pt ametelile mele. Mai rau este ca saptamana aceasta, de cand am avut acea criza, nu am mai fost la munca, nu am putut sa mai ies afara, parca-s leguma.

Teama mea ar fi ca daca fac exercitiile de reeducare vestibulara (incepusem de 3 zile sa le fac pana sa am acest episod acut), sa nu agravez o posibila spondiloza cervicala..ca am exercitii in care misc gatul rapid stanga/dreapta. :( :(


@Mark, tie cum ti-a iesit spondiloza la radiografie si cum a iesit la RMN? Ce simptome ai? Ai facut fizioterapie sau iei ceva tratament?
0
19-04-2019, ora 11:47
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Sal. La mine e mai complicat pentru ca am mai multe simptome. Toate indiciile duc spre o infectie/inflamatie cronica si sunt suspect de borelioza. Spondiloza mea este la inceput, si chiar saptamana trecuta am facut RMN la cap si coloana si medicul a zis ca problema e minima. Pe mine usturimile din maini, picioare, si nas/ sunusuri ma omoara, plus lipsa de energie. Ametelile s-au accentuat pe masura ce inflamatiile si usturime s-au extins. Luni ajung la Dr Ion la Targu Mures si sper sa imi puna un diagnostic.
0
19-04-2019, ora 19:59
Alexa Ioana
Nu este medic/terapeut
Alexa Ioana
Ce specializare are acest medic?
Eu sincer nu stiu la ce medic sa mai apelez, fiindca daca le arat analizele...toti spun ca sunt bune, sunt ok, sa ma duc acasa sa ma odihnesc. Cum sa ma odihnesc daca eu ametesc la orice miscare?
Sunt asa dezamagita de sistemul asta medical. O gramada de bani cheltuiti pentru niste "pareri" de 10minute - ca mai mult nu te tine nimeni in cabinet. :( :(
0
19-04-2019, ora 20:34
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
La mine simptomele au aparut si s-au accentuat tot timpul dupa raceli. Dupa o raceala puternica am ramas cu dureri puternice pe partea stanga in piept cu usturime, sensibilitate excesiva. Dupa s-au extins spre maini si stern, ca mai apoi la picioare si acum si pe spate.Am facut toate analizele posibile, si se pare ca nu e de la cap sau coloana, sau asa zic medicii. Si la tine tot dupa o infectie din ce zici, sau atunci s-a declansat ameteala. Ametelile de genul asta sunt greu de diagnosticat si tratat pentru ca pot fi nenumarate cauze, si multi medici nu isi bat capul. Asa e si in afara, nu doar in Romania.

Dr Ion trateaza infectiile cronice care dau multiple simptome.

Mai multe informatii gasesti aici ---------------*

(*modificat de admin)
0
20-04-2019, ora 10:50
Alexa Ioana
Nu este medic/terapeut
Alexa Ioana
Am aruncat o privire pe site-ul cu medicina hiperbara, vad ca au terapia este benefica pt multe afectiuni, inclusiv neurologice. Doar ca teoretic eu in analize nu am nicio afectiune, in afara de hipertensiune si inceput de spondiloza.
Cat costa o consultatie la dansul?
0
22-04-2019, ora 20:45
Alexa Ioana
Nu este medic/terapeut
Alexa Ioana
Se poate face cumva Anrio RMN cerebral, in acelasi timp cu RMN nativ pt cervicala?
Sau angio RMN este suficient sa fac doar cerebral...sau si cervical?
0
24-04-2019, ora 10:57
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Fa RMN si apoi poti merge la Ion sa ceri o parere. O consultatie costa 150 RON.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •