isi face greata

23-05-2008
krista
Nu este medic/terapeut
krista
am un baietel de 7 luni jumate si refuza sa manance alimente care nu sunt blenduite, isi face greata si vomita. Are o greutate de 7, 500, e normal la varsta lui?cand ar trebui sa manance si alimente care au si bucatele?
1 comentarii
0
25-05-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Krista, bebelusii au ritmuri diferite de dezvoltare. Unii incep sa manance pasat cu furculita la 7 luni, altii la 8 luni, altii la un an. Datoria noastra ca mame este sa-i incurajam sa faca lucrurile specifice varstei fara sa-i fortam si sa avem rabdare sa se dezvolte in ritmul lor propriu. Baietelul tau nu-si face greata, insa ii este teama inca sa inghita bucatele. Atunci cand simte o bucatica pe cale de a o inghiti, singurul mod de a o opri este icnind.
La fel cum l-ai obisnuit incet incet cu noile alimente, la fel il vei obisnui si sa manance bucatele. Poti sa-i dai la aceasta varsta sa molfaie o bucata de paine proaspata, o bucata de portocala, o para moale. Apoi, de la 7 luni jumate, 8 luni poti sa incepi sa-i pasezi cu furculita un singur aliment din mancare (cele mai moi, care se zdrobesc mai usor si mai fin la inceput cum ar fi galustele facute doar cu galbenus, rosia, spanacul congelat dupa 8 luni, ficatelul), iar restul blenduit si tot asa, pe rand ajungi sa i le pasezi pe toate cu furculita. Este mai usor daca faci acest lucru cu mancarurile mai zemoase cum ar fi ciorbele, supele, ca sa simta si putina zeama pe langa bucatele si sa alunece mai usor.
Mult succes, multa rabdare si multa sanatate puiului!
Cu drag, Sorina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul