Folia alimentară antibacteriană care prelungește viața alimentelor

Folia alimentară antibacteriană care prelungește viața alimentelor

©

Autor:

Folia alimentară antibacteriană care prelungește viața alimentelor
Folia alimentară utilizată în mod obiÈ™nuit pentru păstrarea resturilor de alimente perisabile le protejează de bacterii È™i alÈ›i agenÈ›i nocivi prin suprimarea oxigenului.

O echipă de cercetători de la Universitatea NaÈ›ională din Singapore a dezvoltat un nou tip de folie, despre care susÈ›in că are un potenÈ›ial mult mai ridicat de păstrare în condiÈ›ii de siguranță a hranei. După cercetări desfășurate timp de trei ani, aceÈ™tia au creat un material din chitosan, un polimer sintetizat din carapacea crustaceelor. Principalele avantaje sunt că nu e toxic, este biodegradabil È™i are proprietăți antimicrobiene È™i antifungice. În plus, cercetătorii i-au adăugat extract de seminÈ›e de grapefruit, care este antioxidant, antiseptic, antimicrobian.

Noua folie este la fel de flexibilă È™i de puternică precum varianta obiÈ™nuită, dar datorită proprietăților sale oferă o mai mare siguranță alimentară, pentru că protejează mult mai bine alimentele împotriva dezvoltării ciupercilor sau a bacteriilor.

Rezultatele echipei din Singapore nu au fost încă publicate sau testate È™i de alÈ›i cercetători (peer review). În paralel, aceÈ™tia doresc să îmbunătățească produsul înainte de a fi comercializat.

Dacă noua folie alimentară are într-adevăr efectele prezentate de dezvoltatorii ei, implicaÈ›iile utilizării merg mai departe de o păstrare mai sigură È™i eficientă a alimentelor – reducerea cantității de hrană aruncată la nivel global, cu beneficii pentru mediu È™i economie.

Data actualizare: 18-03-2019 | creare: 02-03-2016 | Vizite: 1687
Bibliografie
New anti-bacterial packaging doubles the shelf-life of perishable food, link: https://www.sciencealert.com/new-anti-bacterial-packaging-doubles-the-shelf-life-of-perishable-food
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nu uitaÈ›i de siguranÈ›a alimentară când mancaÈ›i în aer liber
  • GreÈ™eli în bucătărie care te pot îmbolnăvi
  • Bun sau stricat - cât rezistă alimentele în frigider?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum