Flavonoli întâlniți în plante utilizate frecvent în bucătărie prezintă activitate împotriva virusul SARS-CoV-2

©

Autor:

Flavonoli întâlniți în plante utilizate frecvent în bucătărie prezintă activitate împotriva virusul SARS-CoV-2
Un nou studiu, publicat în revista Virology, sugerează că anumiți compuși vegetali, inclusiv quercetina, un flavonoid găsit în ceapa roșie sau varza kale, ar putea bloca replicarea virusului SARS-CoV-2 în celulele gazdă. Descoperirile studiului indică faptul că flavonolii și dihidroflavonolii antioxidanți merită să fie dezvoltate în continuare ca potențiale antivirale în tratamentul COVID-19.
Plantele și legumele, recomandate pentru efectele lor benefice pentru sănătatea întregului organism, conțin numeroase substanțe chimice care au activitate biologică în celulele umane. Anumite plante conțin cantități crescute de flavonoli, substanțe antioxidante cu activitate antivirală, despre care se crede că ar putea inhiba diferite virusuri, inclusiv SARS-CoV-2.

În studiul actual, anchetatorii au efectuat simulări ale proceselor de andocare pentru a testa ipoteza conform căreia flavonoli precum quercetina, izoquercitrina sau dihidroquercetina, ar putea inhiba o enzimă care joacă un rol crucial în ciclul de viață viral, pe care virusul o folosește pentru replicare. Cercetătorii au descoperit că opt compuși flavonici au fost capabili să inhibe activitatea SARS-CoV-2, în timp ce cinci au suprimat replicarea coronavirusului uman 229E (HCoV-229E) în cultura celulară.

Testele de inhibare au arătat că șapte dintre compuși au inhibat eficient activitatea SARS-CoV-2 și concentrațiile lor inhibitoare la jumătatea maximă (IC50) au fost între 0,125-20,3 μM. Quercetina, izoquercitrina, dihidroquercetina, galatul de epigalocatechină și epicatechina au fost, de asemenea, testate pentru capacitatea lor de a inhiba replicarea HCoV-229E în cultura celulară. Toți cei cinci compuși au inhibat efectiv virusul începând cu o concentrație de 2,5 μM într-o manieră dependentă de doză.

sursa: News Medical
foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Data actualizare: 09-05-2022 | creare: 09-05-2022 | Vizite: 464
Bibliografie
Quercetin and other plant flavonols show anti-SARS-CoV-2 activity, link: https://www.news-medical.net/news/20220424/Quercetin-and-other-plant-flavonols-show-anti-SARS-CoV-2-activity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suplimentele cu flavanoli de cacao ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare
  • Modul în care consumul de ceai negru (și alte preferințe) ar putea fi benefic pentru sănătate la o vârstă mai înaintată
  • Flavonoide cu potențial antialergic și antiinflamator
  •