Fasole - Phaseolus vulgaris

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Phaseolus vulgaris

Denumire populara: fasole; baclau, baghi, bob, fansule, fasoi, fasula, fasule, fisuliu, fusei, fusol, pasula, pustoaica, tartarica, teaca, tucara

Descriere: Planta cultivata in scopuri alimentare si secundar cu proprietati medicinale.

Partile utilizate: Tecile de la soiurile cu pastaia alba, nepatata.

Actiune: Diuretic, depurativ, nutritiv, enegizant.

Indicatii terapeutice: Retentie de apa, afectiuni ale rinichilor si vezicii biliare, afectiuni urinare, boli de inima, afectiuni cutanate, afectiuni reumatice, cistita, convalescenta, obezitate, au actiune antidiabetica.

Combinatii: Intra in compozitia ceaiurilor antireumatic si dietetic.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna 1 cana de apa fierbinte peste 1 lingura de teci maruntite si se lasa la infuzat 10-15 min. Se beau 2-3cani pe zi.

Data actualizare: 09-10-2011 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 3635
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!