Expresiile faciale ale copiilor în urma privării de somn pot fi folosite pentru a prezice probleme sociale dezvoltate ulterior în viață
©
Autor: Domșa Dariana
![Expresiile faciale ale copiilor în urma privării de somn pot fi folosite pentru a prezice probleme sociale dezvoltate ulterior în viață](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=40281.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
„Problemele de somn la copii sunt asociate în mod obiÈ™nuit cu o competență socială mai scăzută È™i cu mai multe probleme în relaÈ›iile cu semenii, dar nu înÈ›elegem cu adevărat ce motivează aceste asocieri”, raportează Alfano. Pe baza unor descoperiri din cercetări anterioare, Alfano a emis ipoteza că răspunsurile ar putea sta parÈ›ial în felul în care feÈ›ele copiilor exprimă emoÈ›iile atunci când sunt obosiÈ›i. Pentru a testa ipoteza, Alfano È™i colegii săi au examinat 37 de copii cu vârste cuprinse între 7 È™i 11 ani în timpul a două evaluări emoÈ›ionale în laborator.
Prima examinare a fost realizată când copiii erau bine odihniÈ›i, iar cea de a doua după două nopÈ›i de restricÈ›ie parÈ›ială a somnului. În timpul evaluărilor, copiii au văzut pe ecranul computerului imagini pozitive È™i negative în timp ce o cameră de înaltă definiÈ›ie le înregistra expresiile faciale. PărinÈ›ii participanÈ›ilor au furnizat rapoarte despre funcÈ›ionarea socială a copilului lor la acel moment È™i aproximativ doi ani mai târziu.
„AÈ™a cum am bănuit, copiii care au afiÈ™at expresii faciale mai puÈ›in pozitive ca răspuns la imagini plăcute atunci când somnul este restricÈ›ionat au raportat că au mai multe probleme sociale doi ani mai târziu, chiar È™i atunci când controlează problemele sociale anterioare”, a spus Alfano. Rezultatele susÈ›in un corp de cercetări în plină dezvoltare care indică calitatea slabă a somnului în previziunile pentru copilărie despre probleme socio-emoÈ›ionale ulterioare È™i indică, de asemenea, importanÈ›a studiilor care explorează modul în care somnul afectează multiple faÈ›ete ale sănătății mintale È™i ale bunăstării copiilor.
sursa: Science Daily
foto: University of Houston
Data actualizare: 22-10-2021 | creare: 22-10-2021 | Vizite: 734
Bibliografie
In your face: Children’s expressions tell the story of poor sleep, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211019223241.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Bebelusul doarme toata noaptea - afla ce tehnica trebuie sa folosesti
- Opium si stramoniu pentru un copil de 14 luni
- Baietelul meu se ineaca in somn
- Copil de 4 luni (alaptat exclusiv la san) care se trezește foarte des noaptea
- Gemetele la copii in somn
- Somn agitat la copil de 4 luni
- Bebele meu adoarme leganandu-se.
- Somnul copilului de 1 an si 2 luni
- Somn bebelus - de ce plange inainte sa adoarma?