Exercitiile fizice influențează pozitiv prognosticul bolii COVID-19
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Exercitiile fizice influențează pozitiv prognosticul bolii COVID-19](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43014.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Activitatea fizică regulată reprezintă o modalitate eficientă de îmbunătățire a sistemului imunitar. Un sistem imunitar puternic oferă o mai mare protecție împotriva agenților patogeni dăunători, ajutând în special la combaterea afecțiunilor virale, precum COVID-19. În plus, exercițiile fizice efectuate cu regularitate pot ajuta la gestionarea bolilor cronice, atât de natură fizică, cât și de natură psihică.
În contextul pandemiei de COVID-19, activitatea fizică regulată a fost recomandată ca o modalitate de creștere a rezistenței sistemului imunitar în fața virusului SARS-CoV-2. Pe fondul apariției tot mai multor dispute cu privire la eficacitatea vaccinurilor, cercetătorii au recomandat modalități alternative non-farmacologice de îmbunătățire a răspunsului sistemului imunitar împotriva virusului, despre care se consideră că ar putea reprezenta un pas crucial în oprirea pandemiei și în reducerea ratei de apariție a formelor simptomatice de COVID-19 în rândul populațiilor.
Studiul actual a analizat efectele pe care activitatea fizică le-a promovat în timpul focarului de COVID-19, criteriile folosite în cadrul analizei fiind rata de morbiditate, deces și de vindecare. Rezultatele au arătat că activitatea fizică regulată ar putea îmbunătăți rata de vindecare a COVID-19. În ce privește ratele de vindecare, precum și morbiditatea și mortalitatea, beneficiile oferite pentru sănătate au fost mai mari în locațiile cu risc crescut de COVID-19, decât în cele cu risc scăzut.
sursa: News Medical
foto: GP PIXSTOCK/Shutterstock
Data actualizare: 19-10-2022 | creare: 19-10-2022 | Vizite: 354
Bibliografie
Physical exercise provides positive health benefits on COVID-19 outcomes, link: https://www.news-medical.net/news/20221017/Physical-exercise-provides-positive-health-benefits-on-COVID-19-outcomes.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un nou medicament ar putea oferi protecție împotriva tulipinilor agresive de COVID-19
- Luptând împotriva Covid cu Covid
- Majoritatea pacienților care se recuperează post-COVID-19 raportează oboseală persistentă și tulburări de somn
- Anticoagulantele ar putea crește supraviețuirea la pacienții spitalizați pentru COVID-19
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ce set de analize se fac după vindecarea de covid?
- S-a arătat la TV că molnupiravir tratează Covid 100%.De ce nu se aduce cat mai repede?
- Ajutați-mă! Se da antibiotic la Covid? Va mai putea respira singura?