Este demonstrat de știință: stresul afectează negativ fertilitatea

©

Autor:

Este demonstrat de știință: stresul afectează negativ fertilitatea
Un nivel ridicat de stres reduce considerabil șansele de concepție în perioada fertilă - un fapt suspectat de mult,dar acum confirmat de un studiu științific publicat în revista Annals of Epidemiology.

Cercetătorii de la University of Louisville au descoperit că femeile care au declarat că trec printr-o perioadă mai stresantă aveau cu 40% mai puține șanse de a rămâne însărcinate decât în perioada cu un nivel normal de stres. De asemenea, femeile care s-au declarat mai stresate decât celelalte femei aveau cu 45% mai puține șanse să conceapă un copil.

La studiu au participat 400 de femei cu vârsta până în 40 de ani, active din punct devedere sexual. Participantele și-au notat într-un jurnal nivelul zilnic de stres (pe o scară de la 1 la 4), precum și informații privind menstruația, contracepția, contactele sexuale și consumul de alcool, cafeină și tutun. Totodată, li s-au recoltat probe de urină. Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de opt cicluri menstruale.

„Rezultatele studiului se adaugă concluziilor unui număr restrâns de cercetări privind efectul stresului asupra fertilității și sugerează femeilor care vor să conceapă că își pot crește șansele dacă iau măsuri active împotriva stresului”, spune medicul epidemiologist Kira Taylor.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-09-2016 | creare: 13-09-2016 | Vizite: 1700
Bibliografie
Stress negatively affects chances of conception, science shows, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160912161019.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ovulatia si fertilitatea dupa nastere
  • Stresul
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  •