Dispozitivele portabile de urmărire a activității pot fi utilizate pentru monitorizarea sănătății

©

Autor:

Dispozitivele portabile de urmărire a activității pot fi utilizate pentru monitorizarea sănătății

Potrivit unui studiu recent de la Johns Hopkins, informațiile obținute de la dispozitivele portabile de urmărire a activității fizice pot fi utilizate pentru a determina o serie de parametri legați de starea generală de sănătate fizică și cardiovasculară a unui utilizator.
Echipa de cercetare de la Johns Hopkins susține că, deși acești senzori sunt comercializați de obicei ca numărători de pași zilnici, ei pot avea un potențial de utilizare mai larg, cum ar fi asistarea tratamentului clinic pentru pacienții cu hipertensiune arterială pulmonară (HAP) și alte afecțiuni cronice.


Scopul acestui studiu, potrivit lui Zheng „Peter” Xu, Ph. D., primul autor al studiului și bursier postdoctoral pentru inHealth, o inițiativă strategică de avansare a medicinei de precizie la Johns Hopkins University, a fost de a demonstra că din aceste monitoare de activitate portabile pot fi monitorizați parametri semnificativi din punct de vedere clinic, dincolo de numărul de pași zilnici.


Echipa de la Johns Hopkins a determinat o serie de măsurători legate în linii mari de sănătatea fizică și de funcția cardiovasculară, folosind datele privind ritmul pașilor și ritmul cardiac minut cu minut ale fiecărui participant la studiu.
Echipa a reușit să determine subgrupuri de participanți cu parametri similari, utilizând aceste date pentru a înțelege starea de sănătate a fiecărui participant.
Echipa a comparat, de asemenea, parametrii de urmărire a activității cu cei 26 de parametrii de sănătate înregistrați în timpul celor două vizite la clinica Cleveland pentru a arăta că aceste date au potențialul de a fi utilizate în mediul clinic. De asemenea, nivelurile de NT-proBNP măsurate clinic, un biomarker din sânge utilizat pentru a evalua riscul de insuficiență cardiacă, s-au corelat cu o evaluare a condiției fizice măsurată de un tracker de activitate. Echipa de studiu a descoperit diferențe semnificative din punct de vedere statistic în 18 dintre acești parametrii în rândul celor 22 de participanți.


Potrivit doctorului Peter Searson, autorul principal al studiului și profesorul Joseph R. și Lynn C. Reynolds de la Whiting School of Engineering din cadrul Johns Hopkins University, „datele de urmărire a activității ar putea face posibilă identificarea unor markeri surogat ai severității bolii care pot fi monitorizați de la distanță”.

sursa: Science Daily
foto: Getty Images


Data actualizare: 06-12-2022 | creare: 06-12-2022 | Vizite: 308
Bibliografie
Wearable activity trackers can be used to determine health metrics that could support clinical care, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/11/221117135600.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tatuajul electronic inteligent pentru monitorizarea sănătății
  • Dispozitiv electronic flexibil pentru monitorizarea recuperării după AVC
  • Pielea electronică ce afișează în timp real date despre semnele vitale
  •