Din ce motiv imunoterapia împotriva cancerului este ineficientă pentru anumiți pacienți?
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Din ce motiv imunoterapia împotriva cancerului este ineficientă pentru anumiți pacienți?](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43082.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Un studiu recent, publicat în Cancer Discovery, un jurnal al Asociației Americane pentru Cancer Research, oferă o explicație pentru rezultatele diferite observate între pacienții cu cancer care au fost tratați cu un medicament folosit în imunoterapie.
Studiul actual, condus de cercetătorii de la Universitatea Yale, a investigat efectele medicamentului pembrolizumabul, utilizat frecvent în imunoterapie, la 24 de pacienți diagnosticați cu cancer endometrial. „Ne-am dorit să înțelegem de ce unii pacienți răspund mai bine decât alții la imunoterapie”, a spus co-autorul Ryan Chow, cercetător în Departamentul de Genetică la Universitatea Yale.
Pentru studiu, cercetătorii s-a concentrat asupra eșecului unui proces cunoscut sub numele de „reparație nepotrivită”. O astfel de reparație incorectă a structurilor ADN determină, la pacienții cu cancer, creșterea mutațiilor genetice. Mecanismul care determină apariția procesul este controlat de producția unor proteine defecte de reparare a ADN-ului.
Echipa de cercetare a observat faptul că tumorile cu proteine defecte de reparare a ADN-ului au avut răspunsuri mai bune la imunoterapie decât cele în care producția de proteine de reparare a ADN-ului a fost oprită. Potrivit autorilor, studiul poate ajuta la înțelegerea modului în care imunoterapia manipulează sistemul imunitar și, în final, poate îmbunătății modul în care sunt tratați pacienții cu cancer.
sursa: Science Daily
foto: © stock.adobe.com
Data actualizare: 31-10-2022 | creare: 31-10-2022 | Vizite: 405
Bibliografie
Why immunotherapy works well for some cancer patients, but not others, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221027124016.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Suplimentele pe bază de broccoli ar putea fi benefice împotriva cancerului
- Dispozitiv ce captează celulele canceroase din sânge - o alternativă pentru biopsie
- Exercițiile fizice eliberează proteine utile în reducerea riscului de cancer intestinal
- Microdispozitivul care analizează proba de sânge și detectează rapid cancerul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni