Din ce motiv imunoterapia împotriva cancerului este ineficientă pentru anumiți pacienți?

©

Autor:

Din ce motiv imunoterapia împotriva cancerului este ineficientă pentru anumiți pacienți?
Imunoterapia, o bioterapie utilizată pentru creșterea capacității sistemului imunitar de a distruge celulele tumorale, a îmbunătățit semnificativ speranța de viață a pacienților cu cancer. Cu toate acestea, nu toți pacienții răspund în urma tratamentului, ceea ce reprezintă un important dezavantaj al imunoterapiei.
Un studiu recent, publicat în Cancer Discovery, un jurnal al Asociației Americane pentru Cancer Research, oferă o explicație pentru rezultatele diferite observate între pacienții cu cancer care au fost tratați cu un medicament folosit în imunoterapie.

Studiul actual, condus de cercetătorii de la Universitatea Yale, a investigat efectele medicamentului pembrolizumabul, utilizat frecvent în imunoterapie, la 24 de pacienți diagnosticați cu cancer endometrial. „Ne-am dorit să înțelegem de ce unii pacienți răspund mai bine decât alții la imunoterapie”, a spus co-autorul Ryan Chow, cercetător în Departamentul de Genetică la Universitatea Yale.

Pentru studiu, cercetătorii s-a concentrat asupra eșecului unui proces cunoscut sub numele de „reparație nepotrivită”. O astfel de reparație incorectă a structurilor ADN determină, la pacienții cu cancer, creșterea mutațiilor genetice. Mecanismul care determină apariția procesul este controlat de producția unor proteine defecte de reparare a ADN-ului.

Echipa de cercetare a observat faptul că tumorile cu proteine ​​defecte de reparare a ADN-ului au avut răspunsuri mai bune la imunoterapie decât cele în care producția de proteine ​​de reparare a ADN-ului a fost oprită. Potrivit autorilor, studiul poate ajuta la înțelegerea modului în care imunoterapia manipulează sistemul imunitar și, în final, poate îmbunătății modul în care sunt tratați pacienții cu cancer.

sursa: Science Daily
foto: © stock.adobe.com

Data actualizare: 31-10-2022 | creare: 31-10-2022 | Vizite: 385
Bibliografie
Why immunotherapy works well for some cancer patients, but not others, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221027124016.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • STINGel - un nou imunoterapic ce distruge celulele canceroase
  • STUDIU: Primul caz de cancer mamar avansat vindecat cu ajutorul unui tratament experimental
  • Răspunsul pacienților imunoterapie sugerează un posibil tratament pentru melanom metastatic
  •