Cum luptă organismul împotriva cancerului

©

Autor:

Cum luptă organismul împotriva cancerului

Un nou studiu arată cum poate fi declanșat sistemul imun pentru a ataca celulele neoplazice. Astfel, cercetarea ajută la descoperirea de noi abordări terapeutice pentru persoanele cu leucemie mieloidă acută, o patologie greu de tratat.
Rezultatele de la Universitatea East Anglia și Institutul Quadram au fost publicate în Journal of Clinical Investigation, studiul fiind coordonat de Dr Stuart Rushworth. Echipa de cercetători a descoperit că celulele imune cunoscute ca macrofage ar putea fi programate să atace celulele neoplazice cu ajutorul unei proteine denumită STING (stimulator al genelor interferonului), un activator cunoscut al sistemului imun.

 

S-a discutat de asemenea despre impactul potențial pe care această descoperire ar putea să îl aibă asupra tratamentelor din viitor.
Informațiile obținute oferă o cunoaștere mai bună a felului în care sistemul imun este capabil să distrugă celulele neoplazice dacă există semnale adecvate.

 

Pacienții suferă frecvent de recăderi ale bolii după chimioterapie, deoarece nu sunt distruse toate celulele tumorale. Cercetarea arată că țintind acest fenomen biologic s-ar putea eradica celulele leucemice din măduva osoasă. Mecanismele identificate au fost observate în țesutul pacienților cu leucemie și în modele murine de leucemie mieloidă acută.


Se dorește ca toate aceste descoperiri să poată îmbunătăți în viitor tratamentele pentru persoanele cu leucemie, astfel încât chimioterapia să devină mai eficientă după activarea specifică a sistemului imun.

sursa: Science Daily
foto: University of East Anglia


Data actualizare: 15-10-2022 | creare: 03-03-2022 | Vizite: 448
Bibliografie
How the body fights back against cancer, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220228190958.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea precoce a cancerului la femeie
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Un dispozitiv nanometric ar putea depista și supraveghea evoluția cancerului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum