Cum este creierul influențat de oamenii încrezători? (Studiu)

Cum este creierul influențat de oamenii încrezători? (Studiu)

©

Autor:

Cum este creierul influențat de oamenii încrezători? (Studiu)
Oamenii de È™tiință au ajuns la concluzia că modul în care suntem influenÈ›aÈ›i de către persoanele încrezătoare stă în mecanismele noastre neurologice.

Conform studiilor privind activitatea cerebrală, creierul uman este orientat spre valorificarea opiniilor oamenilor încrezători.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of Neuroscience.

A fost examinată activitatea cerebrală a unui eÈ™antion de 23 voluntari sănătoÈ™i, observându-se că aÈ™teptările privind succesul pot fi influenÈ›ate de trei elemente cheie: experienÈ›a personală, adoptarea ideilor majorității È™i cel mai important – adoptarea ideilor oamenilor încrezători.

În timp ce primele două elemente prezic satisfacÈ›ia pe care o vom avea când alegem ceva în funcÈ›ie de acestea, opinia oamenilor încrezători are efect adiÈ›ional asupra acestui sistem. Această influență nu este însă similară cu actul de a copia comportamentul unei persoane, ci joacă un alt rol în procesul decizional.

Cercetătorii au observat că atunci când citim sau ascultăm idei ale oamenilor încrezători, o extra activitate cerebrală are loc în imediata vecinătate a unei zone cerebrale ce este implicată în consideraÈ›ia privind părerile altor persoane. Urmează studii suplimentare pentru a descoperi exact care sunt zonele cerebrale implicate în aceste procese.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 01-11-2020 | creare: 16-12-2016 | Vizite: 1168
Bibliografie
How our brains are biologically tuned to be influenced by confident people, link: https://medicalxpress.com/news/2016-12-brains-biologically-tuned-confident-people.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum diferenÈ›iază creierul informaÈ›iile relevante de cele irelevante?
  • Cum poate fi antrenat creierul pentru dezvoltarea încrederii în sine?
  • Sesiunile de saună pot reduce riscul de Alzheimer
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum