Creșterea producției de lactat poate determină formarea cancerului
©
Autor: Vasiliu Alina
![Creșterea producției de lactat poate determină formarea cancerului](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37916.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul a fost publicat în revista Frontiers in Oncology.
„Am descoperit că lactatul este un catalizator care declanșează un mecanism în celulele mutate necesar pentru a continua procesul de formare a cancerului", a spus Iñigo San Millán, autorul studiului.
În cadrul studiului, cercetătorii au observat că lactatul a crescut expresia tuturor genelor mutate implicate în cancerul de sân între 150-800%.
De asemenea, aceștia au descoperit că exercițiile fizice reduc riscul de anumite tipuri de cancer si chiar le poate trata terapeutic. Echipa de cercetare a început deja să aplice programe de exerciții fizice personalizate pacienților cu cancer, ca parte a reabilitării lor și explorează mecanisme prin care exercițiile fizice pot ajuta la prevenirea și tratarea cancerului.
Rolul lactatului în cancer a fost descris pentru prima dată de Nobel Otto Warburg, care a descoperit că celulele canceroase s-au caracterizat nu numai prin cât de repede au consumat glucoză, ci și printr-o creștere a producției de lactat. Procesul a fost numit „Efectul Warburg”.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 20-01-2020 | creare: 20-01-2020 | Vizite: 636
Bibliografie
Study shows lactate may prompt cancer formatio. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200115093435.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni