Creșterea cantității de fibre din alimentație oferă beneficii celor care consumă de regulă cantități reduse de fibre
©
Autor: Teodorescu Mihai
Persoanele care nu consumă de regulă suficiente fibre pot obține beneficii importante pentru sănătate prin creșterea nivelului consumului de fibre, potrivit concluziilor unui studiu recent.
Având în vedere varietatea de suplimente cu fibre disponibile, echipa de cercetare din studiul actual È™i-a dorit să vadă dacă „personalizarea” suplimentelor cu fibre pentru diferite persoane este într-adevăr necesară. Potrivit concluziilor, beneficiile sunt unele similare, indiferent de tipul fibrelor consumate.
Fibrele fermentabile oferă beneficii importante organismului uman, fiind o sursă esenÈ›ială de nutrienÈ›i de care celulele intestinale au nevoie pentru a funcÈ›iona optim. Studiul actual, conceput pentru a înÈ›elege exact efectele creÈ™terii aportului de fibre asupra sănătății indivizilor care anterior nu au consumat fibre, a inclus 28 de participanÈ›i, grupaÈ›i în mod aleatoriu pentru a fi hrăniÈ›i cu trei tipuri diferite de suplimente de fibre.
În cadrul experimentelor, cercetătorii au testat trei tipuri de suplimente de fibre fermentabile: inulină, dextrină È™i galactooligozaharide. ParticipanÈ›ii la studiu au primit fiecare dintre cele trei suplimente pentru o perioadă de o săptămână, cu o pauză de o săptămână între fiecare tip de supliment.
Examinarea microbilor intestinali ai persoanelor care au participat la studiu a evidenÈ›iat faptul că cele mai multe beneficii au fost obÈ›inute de către cei care anterior studiului au consumat cele mai reduse cantități de fibre. În schimb, participanÈ›ii cu un consum ridicat de fibre anterior studiului au avut cele mai reduse modificări ale microbiomului intestinal. „ParticipanÈ›ii care au răspuns cel mai bine au consumat cele mai puÈ›ine fibre la început”, a spus autorul studiului Lawrence David, profesor asociat de genetică moleculară È™i microbiologie la Universitatea Duke.
sursa: Science Daily
Având în vedere varietatea de suplimente cu fibre disponibile, echipa de cercetare din studiul actual È™i-a dorit să vadă dacă „personalizarea” suplimentelor cu fibre pentru diferite persoane este într-adevăr necesară. Potrivit concluziilor, beneficiile sunt unele similare, indiferent de tipul fibrelor consumate.
Fibrele fermentabile oferă beneficii importante organismului uman, fiind o sursă esenÈ›ială de nutrienÈ›i de care celulele intestinale au nevoie pentru a funcÈ›iona optim. Studiul actual, conceput pentru a înÈ›elege exact efectele creÈ™terii aportului de fibre asupra sănătății indivizilor care anterior nu au consumat fibre, a inclus 28 de participanÈ›i, grupaÈ›i în mod aleatoriu pentru a fi hrăniÈ›i cu trei tipuri diferite de suplimente de fibre.
În cadrul experimentelor, cercetătorii au testat trei tipuri de suplimente de fibre fermentabile: inulină, dextrină È™i galactooligozaharide. ParticipanÈ›ii la studiu au primit fiecare dintre cele trei suplimente pentru o perioadă de o săptămână, cu o pauză de o săptămână între fiecare tip de supliment.
Examinarea microbilor intestinali ai persoanelor care au participat la studiu a evidenÈ›iat faptul că cele mai multe beneficii au fost obÈ›inute de către cei care anterior studiului au consumat cele mai reduse cantități de fibre. În schimb, participanÈ›ii cu un consum ridicat de fibre anterior studiului au avut cele mai reduse modificări ale microbiomului intestinal. „ParticipanÈ›ii care au răspuns cel mai bine au consumat cele mai puÈ›ine fibre la început”, a spus autorul studiului Lawrence David, profesor asociat de genetică moleculară È™i microbiologie la Universitatea Duke.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 08-08-2022 | creare: 08-08-2022 | Vizite: 302
Bibliografie
It doesn't matter much which fiber you choose -- just get more fiber!, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/07/220729173202.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cum te poate ajuta dieta 16:8 să pierzi în greutate?
- Consumul redus de proteine la vârste înaintate, asociat cu sarcopenia și obezitatea sarcopenică
- Persoanele vegetariene sunt mai introvertite decât cele consumatoare de carne
- Suplimentele de fier ar putea preveni pierderea musculară întâlnită la pacienții cu cancer, insuficiență cardiacă sau BPOC
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni