Copiii cu alergie persistentă la laptele de vacă sunt mai mici comparativ cu cei alergici la nuci/arahide
ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale

Copiii cu alergie persistentă la laptele de vacă sunt mai mici comparativ cu cei alergici la nuci/arahide

©

Autor:

Copiii cu alergie persistentă la laptele de vacă sunt mai mici comparativ cu cei alergici la nuci/arahide
Copiii cu alergie persistentă la laptele de vacă tind să aibă valori mai mici ale înălÈ›imii È™i greutății în perioada pre-adolescenÈ›ei în comparaÈ›ie cu cei alergici la arahide sau nuci. Rezultatele corespund unei analize prezentate în cadrul conferinÈ›ei organizate de Academia Americană de Alergologie, Astm È™i Imunologie/ OrganizaÈ›ia Mondială de Alergologie 2018.

8 grupe alimentare sunt responsabile pentru aproximativ 90% dintre reacÈ›iile alergice, inclusiv laptele, oul, peÈ™tele, crustaceele È™i moluÈ™tele, grâul, soia, arahidele È™i nucile. În special alergia la proteinele laptelui de vacă  poate limita sever alegerile alimentare cu precădere în perioada copilăriei, când organismul este în creÈ™tere.

Alergiile alimentare constituie un factor de risc pentru anumite carenÈ›e nutriÈ›ionale, precum È™i pentru deficitul de creÈ™tere statural È™i ponderal deopotrivă, în special alergia la lapte. Pe lângă exluderea laptelui de vacă din dietă È™i a derivatelor, copiii trebuie să elimine numeroase alte produse din comerÈ› care prezintă pe etichetă menÈ›iunea 'poate conÈ›ine lapte/urme de lapte', ceea ce îngustează È™i mai mult gama de alimente sigure pentru consum la copiii cu alergie la proteinele laptelui de vacă, atrage atenÈ›ia Karen A. Robbins, alergolog/imunolog È™i autoare a studiului.

Lucrurile devin È™i mai complicate în anumite cazuri, când copiii asociază alergii la mai multe grupe alimentare”, adaugă aceasta.

Pentru a analiza impactul alergiilor alimentare asupra creÈ™terii staturale È™i ponderale la studiu au participat 191 copii de la care s-au colectat date privind înălÈ›imea, greutatea, co-morbiditățile specifice precum astmul, eczema È™i alergiile sezoniere, respectiv utilizarea corticoterapiei inhalatorie.

Rezultatele au fost publicate în Journal of Allergy and Clinical Immunology.


Sursa: EurekAlert!

Data actualizare: 09-01-2022 | creare: 09-03-2018 | Vizite: 1059
Bibliografie
Kids persistently allergic to cow's milk are smaller than peers with nut allergies, link: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2018-03/cnhs-kpa030218.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii crescuÈ›i în centrul oraÈ™ului mai predispuÈ™i la alergii alimentare
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentaÈ›ia copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • Riscul crescut de alergii alimentare asociat cu administrarea antibioticelor în copilărie
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum