Contraceptivul on-off pentru bărbați
Clemens Bimek, un tâmplar german, a inventat o valvă care, pretinde el, va revoluționa metodele contraceptive. Aceasta va permite utilizatorului sa pornească și să oprească fluxul lichidului seminal de la testicule către exterior prin simpla apăsare a unui comutator.
Această idee i-a venit în urmă cu 20 de ani în timp ce urmărea un documentar despre contracepție. Când a descoperit că nimeni nu a depus vreodată un brevet pentru o astfel de invenție, a luat decizia să își dezvolte propriul dispozitiv. Ca orice început, nu a fost deloc ușor. Mulți medici cu care s-a consultat nu l-au luat in serios, dar a găsit și oameni care l-au încurajat și l-au ajutat cu expertiza lor.
Valva pe care a dezvoltat-o urmează să fie implantată în 25 de bărbați participanți la studiile care vor începe anul acesta.
Valva are o lungime mai mică de 3 cm și cântărește mai puțin de 3 grame. Ea va fi implantată chirurgical, printr-o operație simplă de o jumătate de oră, la nivelul ductului deferent (canalul ejaculator, responsabil de transportul lichidului seminal de la testicule la exterior). Valva este controlată cu un simplu comutator on-off care poate fi acționat prin pielea de la nivelul scrotului.
Până în prezent inventatorul este singurul care are valva implantată. El a fost supus unei operații sub anestezie locală, astfel putând să ajute chirurgul în timp real. Medicul care l-a operat a declarat că această metodă este reversibilă, deci de preferat în comparație cu o vasectomie care este ireversibilă.
În schimb, alți medici și-au exprimat îngrijorarea față de noua tehnologie. Wolfgang Buhmann, purtătorul de cuvânt al Asociației Urologilor din Germania, a spus ca dispozitivul ar putea produce cicatrici la nivelul ductului deferent care ar putea împiedica curgerea lichidului seminal chiar și atunci când valva ar fi deschisă. De asemenea, el a declarat că valva s-ar putea înfunda dacă este lăsată deschisă prea mult timp.
Sursa: The Telegraph
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Un nou concept inovator ar putea ajuta la menținerea unui confort sporit chiar și atunci când suntem transpirați
- Scanarea facială oferă informații despre rapiditatea cu care îmbătrânim
- Progres în lumea științifică: un robot neasistat de către o mână umană a reușit o intervenție chirurgicală laparoscopică
- Blocarea genelor patologice prin interferența ARN - un nou tratament pentru amiloidoza familială
- Este necesar sa ma prezint la medic pentru a-mi prescrie anticonceptionale sau direct la farmacie?
- Un raspuns va rog: contraceptivele pot afecta psihicul?
- Sunt protejata din moment ce eu am sarit peste o pilula?
- Metode contraceptive pentru prima data
- Recomandari pt o contraceptie cat mai sigura..
- Ce contraceptiv sa iau daca sunt predispusa la varice?
- Ce metode de contraceptie sunt? Va rog sa imi spuneti.
- Prima pilula dintr-un blister de yasmin are efect contraceptiv?
- Sarcina la menopauza
- Ceaiuri de slabit in perioada premergatoare sarcinii