Condiția fizică joacă un rol important în pregătirea pentru o pandemie

©

Autor:

Condiția fizică joacă un rol important în pregătirea pentru o pandemie
Conform cercetătorilor de la Institutul de Științe Farmaceutice din Utrecht, majoritatea încercărilor de reducere a amenințării pe care pandemia de SARS-CoV-2 a adus-o în ultimii ani au fost reprezentate, preponderent, de eforturile dezvoltării unor vaccinuri împotriva acestui virus și de punerea în aplicare a unor restricții sociale cu scopul de limitare a transmiterii bolii COVID-19. Cu toate acestea, cercetătorii afirmă că sunt necesare și alte metode de pregătire pentru o posibilă pandemie, mai exact menținerea unui stil de viață sănătos, evitarea obiceiurilor nesănătoase precum fast food-ul sau fumatul și efectuarea de exerciții fizice în mod regulat.

Studiul a constat, mai întâi, în evaluarea unui număr de 1415 de participanți în mediu online, aceștia având vârsta cuprinsă între 18 și 94 de ani. Dintre aceștia, un procent crescut au fost reprezentați de persoanele de sex feminin, care tindeau să aibă o vârstă medie mai scăzută decât cea a persoanelor de sex masculin incluse în studiu, și care au înregistrat o simptomatologie mai vastă și mai severă decât a acestora. Studiul, denumit de cercetătorii olandezi CLOFIT, a fost realizat cu scopul creării unui model prin care să se poată explica diversele variații întâlnite în patogenitatea infecției cu virusul SARS-CoV-2, ajustând frecvența formelor bolii COVID-19 în funcție de sex, vârstă, indice de masă corporală, boli preexistente și starea sistemului imunitar asociată condiției fizice.

În consecință, oamenii de știință au putut observa că, în decursul perioadei în care tulpina predominantă a fost reprezentată de cea Delta, 88 de persoane din cele 925 care s-au prezentat în unitățile medicale din cauza suspiciunii infecției cu SARS-CoV-2 au prezentat rezultate pozitive la teste. Dintre aceștia, un procent de 8% au fost asimptomatici. În urma analizei, cercetătorii au constatat că participanții care aveau o condiție fizică superioară și, prin urmare, un sistem imunitar mai potent, au prezentat un număr mai scăzut de simptome specifice coronavirusului, iar, la cei la care simptomatologia a fost prezentă, acestea au fost de intensitate mică. În plus, s-a observat că majoritatea persoanelor care au fost testate negativ la momentul studiului au prezentat nivele crescute de competență imunologică a organismului, spre deosebire de persoanele care au fost testate pozitiv. Echipa a concluzionat afirmând că cea mai mare influență asupra manifestării bolilor virale o prezintă sexul și capacitatea sistemului imunitar de a face față infecției, asociată frecvent cu o condiție fizică mai bună.

sursa: News Medical

Data actualizare: 17-05-2022 | creare: 17-05-2022 | Vizite: 304
Bibliografie
Immune fitness plays a vital role in pandemic preparedness, link: https://www.news-medical.net/news/20220428/Immune-fitness-plays-a-vital-role-in-pandemic-preparedness.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cancerul și sistemul imunitar
  • O pastilă care imită sistemul imunitar
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă și completă a alergiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum