Comparația schemelor de vaccinare pentru COVID-19

©

Autor:

Comparația schemelor de vaccinare pentru COVID-19
Vaccinul împotriva COVID-19 asigură protecție, în funcție de schema de vaccinare aleasă și de numărul dozelor. Oamenii de știință au publicat recent un articol prin care analizează contextele care ar putea duce la scăderea numărului de anticorpi protectori după vaccin.
Echipa de cercetători a comparat schemele de vaccinare împotriva COVID-19 din perspectiva nivelurilor de anticorpi generate.

Au colectat 2.198 de probe de ser de la persoane cu vârstă mai mare de șapte ani și au măsurat capacitatea de formare a anticorpilor neutralizanți, utilizând virusul stomatitei veziculare (VSV) care a dus la formarea secvenței VSV-GFP-Spike SARS-CoV-2. Au fost formate șase grupuri distincte, în funcție de schemele de vaccinare primite (Pfizer, Oxford AstraZeneca, Sinovac) și au selectat aleatoriu 20 de persoane din fiecare grup. Probele au fost seropozitive în proporție de 97,3%.

Numărul anticorpilor a variat în funcție de schema de vaccinare aleasă. Persoanele care au efectuat doza de rapel au dezvoltat niveluri de anticorpi mult mai mari față de persoanele care au fost vaccinate cu schema de bază sau infectate natural. Nivelurile de anticorpi înregistrate au fost mult mai mari la indivizii nefumători.

Conform studiului, administrarea de trei doze Pfizer a dus la un răspuns mai eficient al anticorpilor, prin comparație cu administrarea de Sinovac sau AstraZeneca.

Echipa a constatat scăderea titrurilor de anticorpi în grupurile vaccinate cu schemele de bază, dar nu și pentru cele vaccinate cu doza de rapel.

sursa: News Medical
foto: Corona Borealis Studio/Shutterstock

Data actualizare: 16-05-2022 | creare: 16-05-2022 | Vizite: 380
Bibliografie
Comparison of COVID-19 vaccination schemes, link: https://www.news-medical.net/news/20220509/Comparison-of-COVID-19-vaccination-schemes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Va fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19 în viitorul apropiat?
  • Inteligența artificială folosită pentru a accelera cercetările privind vaccinurile și tratamentele împotriva COVID-19
  • Primul vaccin COVID-19 este sigur și determină răspuns imun rapid la specia umană
  •