ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihiatrie pediatrică Psihiatrie pediatrică Bucuresti

Afla rolul EEG in diferentierea ADHD-ului la Adulți

Afla rolul EEG in diferentierea ADHD-ului la Adulți

Medicii si cercetatorii au cautat multa vreme o modalitate de a imbunatati diagnosticul ADHD printr-o evaluare obiectiva a creierului. In acest sens, EEG reprezinta un instrument promitator, cu potentialul de realiza acest lucru, deoarece tehnica este una rapida si neinvaziva.

Cercetarile au demonstrat ca persoanele cu ADHD au creierul diferit in comparatie cu persoanele care nu sunt afectate de tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD), motiv pentru care, se apeleaza la realizarea unor teste fizice pentru a cauta modificari fizice ale tiparelor creierului.

  • Știați că FDA a aprobat utilizarea electroencefalogramei (EEG) pentru a diagnostica ADHD in anul 2013?
  • EEG este o procedura neinvaziva si are rolul de a masura undele cerebrale lente numite unde theta si undele rapide ale creierului numite unde beta și are potențialul de a deveni un instrument clinic esențial pentru diagnosticarea ADHD, cercetările suplimentare fiind în continua expansiune.
  • Ce modificări poate identifica EEG pentru diagnosticarea ADHD?
  • Modificari ale ritmului alfa: Persoanele care suferă de ADHD pot avea un ritm alfa mai lent decat cei neurotipici. Ritmul alfa este asociat cu relaxarea si starea de veghe calma.
  • Modificari ale ritmului beta: Ritmul beta mai accentuat, mai ales in zonele frontale ale creierului. Ritmul beta este asociat cu atentia, concentrarea si controlul impulsurilor.
  • Asimetria emisferica: Activitatea electrica mai crescuta in emisfera dreapta a creierului.

EEG inregistreaza numarul de unde cerebrale lente si rapide emise si calculeaza raportul dintre cele doua. Pentru multă vreme, cercetatorii au fost de parere ca raportul este mai mare la persoanele care suferă de ADHD. Astfel, Electroencefalograma (EEG) este un instrument valoros in diferentierea tulburarii de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD) la adulti. Monitorizand activitatea electrica a creierului, EEG-ul furnizeaza specialistilor informatii detaliate despre tiparele neuronale asociate ADHD-ului, identificand totodata eventualele anomalii ale functionarii cerebrale ce pot contribui la aceasta tulburare. Mai mult, utilizarea lui in diagnosticul ADHD-ului la adulti ofera o abordare obiectiva, completând alte metode de evaluare si contribuind la o diagnosticare mai exacta.

  • Află ce precauții trebuie urmate și care este procedura de pregătire pentru efectuarea testului EEG accesând articolul nostru complet, unde găsești toate informațiile necesare detaliate: https://clinica-hope.ro/eeg-adhd/

 

 
Programare