Cercetătorii identifică compusul care poate inhiba enzima responsabilă de acumularea în exces de melanină în pielea umană

©

Autor:

Cercetătorii identifică compusul care poate inhiba enzima responsabilă de acumularea în exces de melanină în pielea umană
Cercetătorii de la Tokyo University of Science au descoperit un nou inhibitor de tirosinază produs de Corynebacterium tuberculostearicum, o bacterie comună pe pielea umană, care ar putea servi ca alternativă sigură la compușii toxici folosiți în industria cosmetică pentru a preveni hiperpigmentarea. Studiul, publicat în International Journal of Molecular Sciences, evidențiază cum acest compus, identificat ca ciclo(L-Pro-L-Tyr), inhibă activitatea enzimei tirosinază implicată în sinteza melaninei.

Echipa a folosit inițial tirosinază din ciuperca Agaricus bisporus pentru a testa inhibiția și a realizat simulări 3D pentru a înțelege modul în care ciclo(L-Pro-L-Tyr) blochează activitatea enzimei prin legarea de buzunarul de legare al substratului enzimei, prevenind astfel sinteza melaninei. Aceste descoperiri sugerează că ciclo(L-Pro-L-Tyr) are un potențial semnificativ ca ingredient activ în tratamentele pentru piele, având proprietăți antimicrobiene, antioxidante și anticancerigene, ceea ce îi mărește valoarea terapeutică.

Deși rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a valida eficacitatea și siguranța acestui compus înainte de a fi integrat în produse cosmetice comerciale. Studiile viitoare trebuie să includă teste cu tirosinază umană și analize detaliate ale mecanismelor de acțiune pentru a asigura că ciclo(L-Pro-L-Tyr) este atât eficient, cât și sigur pentru utilizare pe scară largă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-08-2024 | creare: 07-08-2024 | Vizite: 90
Bibliografie
Natural compound from skin bacteria shows promise as tyrosinase inhibitor for skincare, link: https://www.news-medical.net/news/20240805/Natural-compound-from-skin-bacteria-shows-promise-as-tyrosinase-inhibitor-for-skincare.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum