Cercetătorii au identificat nivelul optim al tensiunii arteriale la pacienții cu accident vascular cerebral

Cercetătorii au identificat nivelul optim al tensiunii arteriale la pacienții cu accident vascular cerebral

©

Autor:

Cercetătorii au identificat nivelul optim al tensiunii arteriale la pacienții cu accident vascular cerebral

Tratamentul agresiv al hipertensiunii arteriale la pacienÈ›ii cu accident vascular cerebral (AVC) ar putea face mai mult rău decât bine pe termen lung, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la University of Georgia.
Multe studii susțin ideea că hipertensiune arterială la momentul producerii accidentului vascular cerebral poate duce la rate mai mari de deces și de invaliditate majoră.

De asemenea, un nivel prea scăzut al tensiunii arteriale cauzat de medicamente poate avea un efect dăunător È™i poate afecta capacitatea organismului de a menÈ›ine fluxul de sânge în È›esuturile afectate ale creierului.

„Acest lucru reprezintă o dilemă clinică”, a declarat autorul studiului Changwei Li, profesor la UGA‘s College of Public Health.

Cheia constă în găsirea unui echilibru între menÈ›inerea fluxului sanguin către creier È™i reducerea efectelor negative pe termen scurt È™i lung.

Pentru a ajuta la identificarea acestei tensiuni arteriale optime, Li È™i co-autorii săi au analizat relaÈ›ia dintre tensiunea arterială în timpul producerii AVC-ului È™i rezultatele pe termen lung È™i pe termen scurt pentru mai mult de 4.000 de pacienÈ›i cu AVC, de origine chineză.

La studiul China Antihypertensive Trial in Acute Ischemic Stroke, un grup de pacienÈ›i cu AVC a primit un tratament pentru tensiunea arterială crescută, în timp ce un grup de control nu a primit tratament în momentul producerii AVC-ului.

Li È™i colaboratorii săi au urmarit schimbările de tensiune arterială în timp, la ambele grupuri, atât la cel care a urmat un tratament, cât È™i la cel de control. Mai apoi, a fost comparată starea de sănătate a pacienÈ›ilor la o săptămână, trei luni, un an È™i doi ani după AVC.

Rezultatele au arătat că pacienții a căror tensiune arterială sistolică a fost menținută la aproximativ 140 mmHg au prezentat mai puține efecte negative asupra sănătății, cum ar fi un al doilea accident vascular cerebral, deces sau boli cardiovasculare.

Sursa: ScienceDaily


Data actualizare: 15-04-2023 | creare: 13-12-2018 | Vizite: 3079
Bibliografie
Optimal blood pressure treatment for stroke patients, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/12/181210142059.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitiv electronic flexibil pentru monitorizarea recuperării după AVC
  • Suportul emoÈ›ional – esenÈ›ial pentru recuperarea după un AVC
  • AlÈ›i 22 noi factori de risc genetic pentru AVC
  •