Celule stem pentru tratarea degenerescenței maculare

©

Autor:

Celule stem pentru tratarea degenerescenței maculare
Cercetătorii din cadrul Universității din California – Santa Barbara, au dezvoltat o tehnică retiniană inginerească pentru restaurarea vederii.
În iulie 2015, Douglas Waters de 85 de ani a dezvoltat degenerescență maculară cauzată de vârstă, care se agrava constant. După câteva luni a intrat într-un studiu clinic ce utiliza celule oculare derivate din celule stem, dezvoltate de către cercetătorii din cadrul Universității din California – Santa Barbara.

Bandajul ocular retinian a fost implatat în cadrul Moorfields Eye Hospital din Anglia. În lunile dinaintea intervenției, vederea era tot mai afectată și pacientul nu putea vedea deloc cu ochiul drept. După intervenție, vederea s-a îmbunătățit atât de mult că putea citi și se descurca la treburile casnice.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în Nature Biotehnology, și au descris siguranța și eficiența implantului special dezvoltat din celule retiniene epiteliale derivate din celule stem pentru a trata pierderea severă bruscă a vederii din degenerescența maculară.

Studiul reprezintă un real progres în medicina regenerativă și oferă noi căi spre opțiuni moderne de tratament pentru persoanele afectate de degenerescența maculară cauzată de vârstă.

Degenerescența maculară reprezintă 50% dintre toate tulburările de vedere din lume și afectează de obicei persoanele trecute de 50 ani.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-06-2019 | creare: 21-03-2018 | Vizite: 3665
Bibliografie
Stem cells treat macular degeneration https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180319124218.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suplimentele de vitamine și minerale antioxidante și progresia degenerescenței maculare
  • Cercetătorii au construit un intestin pentru cobai din celule stem umane
  • Celulele stem din placentă ar putea revoluționa medicina regenerativă
  •