Carnea de laborator, textură similară cu cea a cărnii reale

©

Autor:

Carnea de laborator, textură similară cu cea a cărnii reale

Cultivarea de carne în laborator oferă o alternativă mai ecologică și de lungă durată pentru producția de carne pe scară largă.
Carnea cultivată în laborator poate revoluționa industria alimentară, deoarece nu necesită creșterea și sacrificarea unor animale, fiind o resursă regenerabilă. Există, însă, câteva probleme majore pe care oamenii de știință trebuie să le depășească, pentru a putea ajunge ca într-un final carnea cultivată în laborator să devină un produs de bază și să fie comercializată în magazine. Textura diferită de cea a cărnii reale poate reprezenta o problemă majoră, deoarece aspectul influențează alegerile unui consumator.

Un nou studiu, realizat de către cercetătorii de la Școala de Inginerie și Științe Aplicate de la Harvard John A. Paulson, demonstrează că este posibilă crearea de carne de laborator cu textura și consistența cărnii normale. Cercetătorii au cultivat celule ale mușchilor de vacă și iepure pe schele (elemente structurale care ține celulele sau țesuturile împreună) de gelatină comestibile. Reproducerea fibrelor lungi și subțiri, asemănătoare cu cele în care se dezvoltă mușchii scheletici și țesutul adipos din carnea animalelor, a constituit principala provocare cu care inginerii s-au confruntat.

Pentru a putea crește țesuturile musculare în laborator, a fost folosit un material comestibil care a permis celulelor musculare atașarea și dezvoltarea în tehnologia 3D. Tehnica dezvoltată de către Kit Parker, autorul principal al studiului, cunoscută sub denumirea de Rotary Jet Spinning, folosește forța centrifugă pentru a roti nanofibrele și pentru a forma astfel baza celulelor. Echipa de cercetători a însămânțat fibrele dezvoltate cu celule de mușchi de iepure și vacă. Deși au reușit să creeze un produs cu o structură comparabilă cu cea a cărnii naturale, oamenii de știință au recunoscut că în continuare există dificultăți în producția de carne de laborator, deoarece aceasta nu conține aceeași cantitate de fibre musculare ca o carne naturală.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-10-2019 | creare: 29-10-2019 | Vizite: 654
Bibliografie
Real texture for lab-grown meat, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191021082759.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Carne cultivată din proteine de grâu, pentru o mai bună calitate
  •