Carnea de laborator, textură similară cu cea a cărnii reale

Carnea de laborator, textură similară cu cea a cărnii reale

©

Autor:

Carnea de laborator, textură similară cu cea a cărnii reale

Cultivarea de carne în laborator oferă o alternativă mai ecologică È™i de lungă durată pentru producÈ›ia de carne pe scară largă.
Carnea cultivată în laborator poate revoluÈ›iona industria alimentară, deoarece nu necesită creÈ™terea È™i sacrificarea unor animale, fiind o resursă regenerabilă. Există, însă, câteva probleme majore pe care oamenii de È™tiință trebuie să le depășească, pentru a putea ajunge ca într-un final carnea cultivată în laborator să devină un produs de bază È™i să fie comercializată în magazine. Textura diferită de cea a cărnii reale poate reprezenta o problemă majoră, deoarece aspectul influenÈ›ează alegerile unui consumator.

Un nou studiu, realizat de către cercetătorii de la Școala de Inginerie È™i ȘtiinÈ›e Aplicate de la Harvard John A. Paulson, demonstrează că este posibilă crearea de carne de laborator cu textura È™i consistenÈ›a cărnii normale. Cercetătorii au cultivat celule ale muÈ™chilor de vacă È™i iepure pe schele (elemente structurale care È›ine celulele sau È›esuturile împreună) de gelatină comestibile. Reproducerea fibrelor lungi È™i subÈ›iri, asemănătoare cu cele în care se dezvoltă muÈ™chii scheletici È™i È›esutul adipos din carnea animalelor, a constituit principala provocare cu care inginerii s-au confruntat.

Pentru a putea creÈ™te È›esuturile musculare în laborator, a fost folosit un material comestibil care a permis celulelor musculare ataÈ™area È™i dezvoltarea în tehnologia 3D. Tehnica dezvoltată de către Kit Parker, autorul principal al studiului, cunoscută sub denumirea de Rotary Jet Spinning, foloseÈ™te forÈ›a centrifugă pentru a roti nanofibrele È™i pentru a forma astfel baza celulelor. Echipa de cercetători a însămânÈ›at fibrele dezvoltate cu celule de muÈ™chi de iepure È™i vacă. DeÈ™i au reuÈ™it să creeze un produs cu o structură comparabilă cu cea a cărnii naturale, oamenii de È™tiință au recunoscut că în continuare există dificultăți în producÈ›ia de carne de laborator, deoarece aceasta nu conÈ›ine aceeaÈ™i cantitate de fibre musculare ca o carne naturală.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-10-2019 | creare: 29-10-2019 | Vizite: 681
Bibliografie
Real texture for lab-grown meat, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191021082759.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Carne cultivată din proteine de grâu, pentru o mai bună calitate
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum