ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Calitatea vieții bolnavilor de astm, îmbunătățită cu ajutorul intervențiilor fizice

©

Autor:

Calitatea vieții bolnavilor de astm, îmbunătățită cu ajutorul intervențiilor fizice
Intervențiile care vizează promovarea activității fizice ar putea îmbunătății simptomele și calitatea vieții persoanelor care suferă de astm bronșic, potrivit unei noi cercetări condusă de oamenii de știință de la Universitatea din Anglia de Est.
În cadrul studiilor, cercetătorii au analizat dacă și în ce mod intervenții precum antrenamentul de forță, aerobic sau de rezistență au ajutat participanții care sufereau de astm bronșic. Chiar dacă au observat că intervențiile au funcționat, mulți pacienți au avut dificultăți în a le întreprinde, în principal din cauza faptului că prezentau afecțiuni suplimentare de sănătate și intervențiile nu erau potrivite pentru ele. Cu toate acestea, spun autorii, intervențiile digitale (precum întâlnirile video sau aplicațiile mobile) ar putea permite pacienților să desfășoare programe la domiciliu în viitor.

Echipa a studiat intervențiile care au fost concepute pentru a promova activitatea fizică la adulții cu astm bronșic, pentru a vedea dacă simptomele și calitatea vieții bolnavilor au fost modificate datorită intervențiilor. În analiză au fost incluse 25 de studii separate din întreaga lume care au implicat peste 1.800 de participanți cu astm bronșic. Conform autorilor, intervențiile fizice au îmbunătățit semnificativ calitatea vieții pacienților și simptomele acestora.

„Am descoperit că intervențiile care promovează activitatea fizică au avut beneficii semnificative în ceea ce privește creșterea activității fizice, îmbunătățirea calității vieții și scăderea simptomelor de astm. De asemenea, a redus timpul de sedentarism. Acest lucru este cu adevărat important, deoarece ajutarea pacienților să facă schimbări semnificative de comportament le-ar putea îmbunătăți cu adevărat rezultatele pe termen lung”, a declarat cercetătoarea postuniversitară Leanne Tyson, de la Facultatea de Medicină din Norwich.

Studiul actual evidențiază, de asemenea, potențiala utilizare a intervențiilor digitale, care au fost absente anterior, dar care pot fi esențiale în prezent, în special în timpul pandemiei COVID-19.

sursa: News Medical
foto: University of East Anglia

Data actualizare: 11-01-2022 | creare: 11-01-2022 | Vizite: 422
Bibliografie
Exercise interventions could improve symptoms and quality of life for people with asthma, link: https://www.news-medical.net/news/20220107/Exercise-interventions-could-improve-symptoms-and-quality-of-life-for-people-with-asthma.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inhalatorul inteligent pentru astmatici
  • Consumul de paracetamol în timpul sarcinii crește riscul copilului de a dezvolta astm
  • Un dispozitiv care ar putea preîntâmpina atacurile de astm
  •