ROmedic Cabinete medicale Constanta Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Psihoterapie în Constanta

DEFINIŢIA PSIHOTERAPIEI:
Etimologic, "psyche therapeia" înseamnă "îngrijirea sufletului".
Psihoterapia este o denumire generică dată unui ansamblu de metode şi tehnici de intervenţie asupra psihicului uman aflat în diferite stări de disfuncţie adaptativă (nevroze în special).
Psihoterapia este o intervenţie psihologică asupra bolnavului realizată prin mijloace şi metodologii specifice ce ţin de un cadru clinic şi teoretic şi care urmăreşte diminuarea sau înlăturarea unor simptome sau comportamente neadaptate şi reechilibrarea prin restructurarea personalităţii.
Psyche a fost în mitologia greacă personificarea sufletului uman. Psyche, tânără vestită pentru frumusetea ei şi care, datorită acestui fapt, şi-a atras asupră-şi gelozia Aphroditei. Pentru a împlini porunca unui oracol, părinţii lui Psyche au părăsit-o pe un munte înalt, de unde - spunea oracolul - avea să vină s-o ia de nevastă un monstru înspăimântător. Într-adevăr, Psyche a fost luată de vânt şi dusă într-un palat îndepărtat. Acolo un necunoscut care n-o întâlnea decât noaptea şi al cărui chip în felul acesta Psyche nu putea să-l vadă, a făcut-o soţia sa şi stăpâna unor bogăţii nemăsurate. Psyche a trăit astfel o vreme, fericită. Condiţia acestei fericiri era însă ca ea să nu caute să vadă, niciodată, chipul soţului iubit. Împinsă de curiozitate, Psyche a încălcat însă legământul. Odată, noaptea, ea a aprins în taină un opaiţ şi la lumina lui a văzut, în locul unui monstru îngrozitor, cum bănuia, un tânăr nespus de frumos care dormea alături de ea. Zeul Eros - căci acesta are frumosul tânăr - mânios pe faptul că Psyche i-a încălcat porunca, a părăsit-o în acel moment, dispărând în văzduh. Cuprinsă de disperare, Psyche a pornit atunci să cutreiere lumea pe urmele lui. Dupa multe căutări zadarnice, ea a poposit în palatul Aphroditei. Acolo zeiţa cea geloasă a pus-o la multe încercări şi trude până în ziua când, făcându-i-se milă de nenorocirea ei, zeul Eros, care o iubea totuşi, a luat-o cu sine pe Psyche în ceruri unde, cu voia lui Zeus, a făcut-o nemuritoare, trăind veşnic alături de ea.
Psihoterapia se adresează oamenilor "normali", care au însă probleme emoţionale, somatice sau de relaţionare. Este o formă de tratament, care nu include medicaţia, şi care, prin tehnici proprii tratează crizele de viaţă generate de diferite cauze, ajutând clientul să depăşească dificultăţile de natură psihologică, relaţională sau emoţională şi ajută clientul să facă schimbările pe care nu a reuşit să le facă singur.


Ce înseamnă să faci psihoterapie?


• Înseamnă să te asculte o persoană calificată să facă asta, fără să te judece, fără să îsi impună punctul de vedere, rămânând obiectivă şi împreună cu care, să găseşti cea mai bună soluţie a problemei tale.
• Înseamnă să găseşti noi modalităţi de a-ţi gestiona stările, să depăşeşti blocajele generate de relaţii sau probleme familiale din trecut, să spargi vechile tipare şi să clădeşti strategii noi, creative.
• Înseamnă vindecarea vechilor răni psihologice, eliminarea stărilor de rău cu rădăcini în trecut şi simptome la nivel fizic în prezent.
• Învăţarea stării de iubire pentru noi înşine şi pentru cei din jur.
• Îmbogăţirea relaţiilor cu un plus de respect, compasiune şi bucurie.
• Înseamnă, să fi ghidat de o persoană cu instruire specială pe un drum spiritual, atunci când cauţi asta.


Cum decurge un tratament de psihoterapie?
• Psihoterapia începe prin crearea unui cadru securizant şi stabilirea unor obiective de care clientul are nevoie pentru a-şi rezolva problema.
• Urmează apoi elaborarea unui plan terapeutic şi verificarea atingerii obiectivelor propuse.
• După atingerea obiectivelor, mai urmează câteva întâlniri la o distanţă de timp mai mare, care au drept scop stabilizarea noilor comportamente, abilitatea de a face faţă recăderilor şi menţinerea rezultatelor obţinute în terapie.


Ce obţinem la finalizarea terapiei?
• Psihoterapia presupune realizarea unor intervenţii la mai multe nivele: fiziologic, emoţional, comportamental, mental, inter-personal, al auto-stimei, spiritual.
• Terapia are ca rezultat îmbunătăţirea vietii prin: optimizarea vieţii în cadrul familiei prin ştiinţa rezolvării conflictelor, în cadrul social, prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, şi în plan personal prin descoperirea unei noi perspective asupra vieţii.
• În final, după terminarea terapiei, se obţine echilibru emoţional, linişte lăuntrică, viaţa devine mai uşoară, apar bucurii, şi viaţa merită trăită.



Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare