Broccoli ar putea ameliora simptomele bolii Crohn
©
Autor: Airinei Camelia
Boala Crohn este o afecțiune prevalentă la copii și adolescenți, manifestându-se printr-o enterocolită severă și cronică, disfuncții ale sistemului imunitar și ale microbiotei intestinale. Simptomatologia variabilă și originea multifactorială a bolii afectează calitatea vieții pacienților, iar tratamentele actuale, bazate pe imunosupresori, au adesea răspunsuri limitate. Un nou studiu a investigat impactul germenilor de broccoli și a bioactivilor asupra interacțiunilor dintre gazdă și microbiota intestinală în contextul bolii Crohn.
Studiul folosește un model murin cu knockout pentru interleukina-10 pentru a examina interacțiunile între gazdă, microbiomul intestinal și germenii de broccoli și bioactivi. Modelul este utilizat pentru studiul inflamației și factorilor imuni. Cercetătorii au ipotetizat că includerea dietetică a germenilor de broccoli crud va proteja șoarecii de inflamația cauzată de convenționalizarea microbiană, în special în cazurile de disbioză a microbiomului intestinal.
Rezultatele au arătat că șoarecii hrăniți cu dieta bogată în germenii de broccoli crud au prezentat niveluri mai ridicate de sulforafan în plasmă, scăderea stagnării în greutate, diareei și sângelui în fecale. De asemenea, a fost observată o creștere a bogăției microbiene intestinale și o reducere a bacteriilor patogene precum Helicobacter și Escherichia coli. Se observă că șoarecii mai tineri au răspuns mai puternic la dieta cu germeni de broccoli crud, sugerând că microbiomele intestinale ale acestora sunt mai maleabile și susceptibile la modificări.
În concluzie, dieta cu germenii de broccoli crud a îmbunătățit semnificativ factori precum stagnarea în greutate și sângele în fecale la modelele murine cu colită ulcerativă indusă chimic. Germenii de broccoli par să modifice microbiomul intestinal și să reducă abundența și prevalența bacteriilor patogene. Aceste rezultate subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare privind interacțiunile dintre gazdă, microbiom și dietă în contextul bolilor inflamatorii intestinale.
sursa: News Medical
foto: Nataly Studio/Shutterstock.com
Studiul folosește un model murin cu knockout pentru interleukina-10 pentru a examina interacțiunile între gazdă, microbiomul intestinal și germenii de broccoli și bioactivi. Modelul este utilizat pentru studiul inflamației și factorilor imuni. Cercetătorii au ipotetizat că includerea dietetică a germenilor de broccoli crud va proteja șoarecii de inflamația cauzată de convenționalizarea microbiană, în special în cazurile de disbioză a microbiomului intestinal.
Rezultatele au arătat că șoarecii hrăniți cu dieta bogată în germenii de broccoli crud au prezentat niveluri mai ridicate de sulforafan în plasmă, scăderea stagnării în greutate, diareei și sângelui în fecale. De asemenea, a fost observată o creștere a bogăției microbiene intestinale și o reducere a bacteriilor patogene precum Helicobacter și Escherichia coli. Se observă că șoarecii mai tineri au răspuns mai puternic la dieta cu germeni de broccoli crud, sugerând că microbiomele intestinale ale acestora sunt mai maleabile și susceptibile la modificări.
În concluzie, dieta cu germenii de broccoli crud a îmbunătățit semnificativ factori precum stagnarea în greutate și sângele în fecale la modelele murine cu colită ulcerativă indusă chimic. Germenii de broccoli par să modifice microbiomul intestinal și să reducă abundența și prevalența bacteriilor patogene. Aceste rezultate subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare privind interacțiunile dintre gazdă, microbiom și dietă în contextul bolilor inflamatorii intestinale.
sursa: News Medical
foto: Nataly Studio/Shutterstock.com
Data actualizare: 16-11-2023 | creare: 16-11-2023 | Vizite: 565
Bibliografie
New research reveals broccoli sprouts may alleviate Crohn's disease symptoms in youth, link: https://www.news-medical.net/news/20231114/New-research-reveals-broccoli-sprouts-may-alleviate-Crohns-disease-symptoms-in-youth.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Microbiota intestinală reglează aportul de alimente, prin sintetizarea unor neurotransmițători
- Pentru a combate boala ficatului gras non-alcoolic, alegeți exercițiile aerobice (studiu)
- Dieta alternantă și sportul ar putea îmbunătății sănătatea persoanelor cu steatohepatită non-alcoolică
- O nouă metodă de determinare a consumului de alcool la pacienții cu boala ficatului gras non-alcoolic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Boala Crohn si ma simt inca foarte slabita
- Boala crohn si sansele de a avea copiii
- Recent diagnosticata cu boala Crohn - nedumerire
- Crohn - colonoscopie - contraindicatie Fortrans
- Retete de regim in boala crohn
- Alimente interzise in boala CROHN
- Boala Crohn
- Boala Crohn sau nu ?