Bichectomia (bisectomia), sau cum să scapi de obrajii grăsuți
Autor: Vasiliu Alina
În percepția populară de astăzi, o formă ascuțită a feței este văzută ca fiind atractivă din punct de vedere estetic.
Bichectomia este o intervenție chirurgicală care constă în îndepărtarea parțială sau totală a bulei de grăsime a lui Bichat (corpul adipos al obrazului). Aceasta este de fapt o aglomerare de țesut adipos ce se află situată între planurile musculare profunde și cele superficiale ale fiecărui obraz imediat sub pomeți.
În copilărie, aceste depuneri de grăsimi au, în general, un volum mai mare, creând conturul obișnuit, plin, rotund, oval al unui copil. De-a lungul anilor, acest țesut gras începe de obicei să se micșoreze. Cu toate acestea, scăderea volumului variază în funcție de persoană.
Cui i se adresează bichectomia?
Orice adult care are o stare bună de sănătate și nu este mulțumit de aspectul rotunjit al feței și care caută mai multă definiție în trăsăturile lor faciale, este eligibil pentru intervenția chirurgicală.
Îndepărtarea bucală a grăsimilor este o modalitate directă de conturare a obrajilor în cazul în care fața este foarte rotundă. Ea se impune în cazul persoanelor care au un volum mare al obrajilor. Acestea au tendința de a-şi muşca des fața internă a obrajilor şi pe lângă disconfort, acestea pot dezvolta modificări degenerative ale mucoasei.
O altă categorie de persoane ce pot apela la acest tip de chirurgie estetică sunt cele cu rotunjimi excesive ale feței, ce nu se îmbunătățesc nici în urma pierderii semnificative în greutate.
Diferitele lucruri pot contribui la obrajii pronunțați, inclusiv creșterea în greutate. Dacă intenționezi să pierzi în greutate, este indicat să aștepți până când ești sigur că rotunjirea feței nu se datorează stratului de grăsime de sub piele. Odată cu pierderea în greutate, fața ta ar putea începe să arate mai subțire.
Cu toate acestea, înainte de a te hotărî să urmezi această procedură este indicat să consulți un specialist pentru a te asigura că dimensiunea obrajilor tăi nu se datorează, de fapt, depunerilor de grăsime sau unei creșteri exagerate a unui mușchi de la nivelul maxilarului. (1)
Cât costă eliminarea grăsimilor bucale?
Îndepărtarea grăsimilor bucale costă în medie aproximativ 2.500 de dolari, echivalentul a 10.371 Ron. Prețurile pot varia în funcție de locație, nivelul de experiență al chirurgului și tipul de anestezie folosit. În mod obișnuit, chirurgii folosesc anestezie locală mai degrabă decât generală, ceea ce este mai puțin costisitor.
În ce constă procedura?
Când este realizată de un chirurg plastic experimentat, grăsimile bucale pot fi eliminate prin intermediul unei intervenții chirurgicală în ambulatoriu, în mai puțin de o oră.
Se execută o mică incizie 1-3 cm, intra-oral în dreptul ultimilor doi molari superiori prin care se extrage corpul adipos al obrazului şi apoi se suturează. Nu rămân cicatrici și nu necesită spitalizare.
Îndepărtarea bucală a grăsimilor se face, de obicei, sub anestezie locală și poți pleca acasă după procedură.
Procedura nu este dureroasă în timp ce este efectuată, nici după aceea; aceasta nu te va împiedica să îți desfășori activitățile de zi cu zi; are un risc foarte scăzut de complicații. (2)
Rezultatele pot fi vizibile din prima săptămână după operație și sunt permanente.
Pași de urmat după intervenție
Recuperarea este rapidă, fără disconfort.
Pacientul poate prezenta inflamație ușoară în zona interioară a obrajilor și dureri minime când mănâncă sau mestecă în primele zile după operație.
În rare cazuri, în zona inferioară a obrajilor pot apărea contuzie sau vânătăi. Prin urmare, se recomandă aplicarea gheții în zona în care s-a efectuat intervenția chirurgicală, în primele două zile.
Medicamente cum ar fi analgezice, antiinflamatoare, antibiotice sau protector gastric pot fi prescrise în prima săptămână.
Etapa 1: Dietă lichidă
În primele 2-3 zile după operația de bichectomie, pacientul va consuma doar apă, suc, lapte și alimente lichide.
Etapa a doua: Alimente cu o textură moale
La 4-6 zile după operație. Pacientul poate consuma alimente moi cum ar fi supa, pastele gătite, ouăle și budinca.
Etapa a treia: Dieta obișnuită
După 7 zile de la intervenția chirurgicală, pacientul se poate întoarce la obiceiurile alimentare normale. Dacă încă nu se simte bine, poate continua să consume alimente moi timp de încă 2-3 zile. (3)
Rezultate
Bichectomia reușește, de obicei, să reducă volumul obrajilor, maxilarului şi al pomeților, care devin mai proeminenți. Conturul feței este evident îmbunătățit, expresia facială fiind mai armonioasă şi mai sveltă.
Când pot fi observate rezultatele?
Fața ta va fi umflată pentru aproximativ o săptămână după operație.
În primele două sau trei zile, obrajii vor arăta chiar mai plini decât înainte de procedură.
În cea de-a patra sau a cincea zi după operație, ar trebui să arați ca înainte de operație.
În ziua a șaptea, umflarea va începe să se estompeze, iar rezultatele finale vor începe să se observe.
Care sunt riscurile sau potențialele efecte secundare ale bichectomiei?
Eliminarea grăsimilor bucale este în general considerată sigură. Procedura este relativ simplă.
Îndepărtarea stratului bucal de grăsime necesită evitarea conductelor care transportă saliva și apropierea de nervii faciali. Din acest motiv, există riscul de amorțeală, alte modificări ale senzației sau (în cazuri rare) paralizie facială parțială.
2. BICHECTOMY. Url: https://www.tijuanasurgery.com/removal-of-fat-pads-from-cheeks-bichectomy/
3. Buccal Fat Removal. Url: https://www.realself.com/buccal-fat-removal
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Epilare definitiva Epilar
- Vreti sa va scapati de pigmentele maro de pe fata?
- Caderea parului in mod excesiv
- Am luat un extract de marar pentru cresterea sanilor
- Sani mici... Ce metode de marire exista (exclus implantul mamar)?
- Fire pe sani
- Epilarea completa a zonei genitale
- Sani mici la adolescente
- Chiloti la servici
- Spalaturi intravaginale