Berea Lager este benefică microflorei intestinale masculine indiferent de conținutul de alcool
Un nou studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că berea poate prezenta beneficii pentru sănătate, dacă este consumată moderat. Conform oamenilor de știință, în cadrul lucrării s-a observat faptul că microflora intestinală a bărbaților care au consumat în timpul studiului bere alcoolică sau non-alcoolică a fost mai diversificată, ceea ce ar putea determina reducerea riscului de dezvoltare a unor afecțiuni.
Realizând un studiu randomizat paralel, specialiștii au analizat diferențele de la nivelul microbiomului intestinal al persoanelor care au consumat cele două tipuri de bere Lager, deoarece un studiu anterior a arătat că, deși participanții au prezentat îmbunătățiri ale compoziției microbiene în urma consumului de bere fără alcool, în cea de-a doua parte a cercetării, când au fost rugați să consume bere cu alcool, aceștia nu au mai beneficiat de aceleași schimbări. Cercetătorii explică faptul că unii compuși ce se găsesc în bere precum polifenolii sau microorganismele ce rezultă în urma fermentării acesteia, pot influența marcat numărul și varietatea florei bacteriene intestinale, aspect asociat anterior cu o rată mai scăzute de apariție a bolilor cronice cardiovasculare sau endocrine, precum diabetul.
În cadrul studiului, 19 bărbați au băut câte 330 de mililitri de bere Lager alcoolică sau non-alcoolică timp de patru săptămâni în timpul cinei, cercetătorii urmărind ulterior greutatea acestora, indicele de masă corporală al lor și markerii serici care dezvăluie sănătatea cordului și starea metabolismului. Astfel, specialiștii au descoperit că diversitatea bacteriană de la nivel intestinal a fost mai crescută la participanții din ambele grupuri, indiferent de berea pe care au consumat-o, și nivele mai ridicate de fosfatază alcalină fecală, care indică starea de sănătate intestinală.
Autorii menționează faptul că diferențele dintre rezultatele celor două studii au apărut datorită utilizării unor alte modele de studiu și deoarece participanții trăiau în comunități diferite. Cu toate acestea, concluziile studiului certifică faptul că o sticlă de bere de 330 de mililitri este benefică pentru microflora intestinală a bărbaților. De menționat este și faptul că cercetătorii nu au sugerat un anumit tip de bere din punct de vedere al efectelor alcoolului asupra sănătății, menționând că cel mai sigur tip de bere este cel fără alcool, întrucât efectul asupra florei intestinale bacteriene nu este umbrit de potențialele nocive ale alcoolului.
sursa: Science Daily
foto: H_Ko/Shutterstock.com
Realizând un studiu randomizat paralel, specialiștii au analizat diferențele de la nivelul microbiomului intestinal al persoanelor care au consumat cele două tipuri de bere Lager, deoarece un studiu anterior a arătat că, deși participanții au prezentat îmbunătățiri ale compoziției microbiene în urma consumului de bere fără alcool, în cea de-a doua parte a cercetării, când au fost rugați să consume bere cu alcool, aceștia nu au mai beneficiat de aceleași schimbări. Cercetătorii explică faptul că unii compuși ce se găsesc în bere precum polifenolii sau microorganismele ce rezultă în urma fermentării acesteia, pot influența marcat numărul și varietatea florei bacteriene intestinale, aspect asociat anterior cu o rată mai scăzute de apariție a bolilor cronice cardiovasculare sau endocrine, precum diabetul.
În cadrul studiului, 19 bărbați au băut câte 330 de mililitri de bere Lager alcoolică sau non-alcoolică timp de patru săptămâni în timpul cinei, cercetătorii urmărind ulterior greutatea acestora, indicele de masă corporală al lor și markerii serici care dezvăluie sănătatea cordului și starea metabolismului. Astfel, specialiștii au descoperit că diversitatea bacteriană de la nivel intestinal a fost mai crescută la participanții din ambele grupuri, indiferent de berea pe care au consumat-o, și nivele mai ridicate de fosfatază alcalină fecală, care indică starea de sănătate intestinală.
Autorii menționează faptul că diferențele dintre rezultatele celor două studii au apărut datorită utilizării unor alte modele de studiu și deoarece participanții trăiau în comunități diferite. Cu toate acestea, concluziile studiului certifică faptul că o sticlă de bere de 330 de mililitri este benefică pentru microflora intestinală a bărbaților. De menționat este și faptul că cercetătorii nu au sugerat un anumit tip de bere din punct de vedere al efectelor alcoolului asupra sănătății, menționând că cel mai sigur tip de bere este cel fără alcool, întrucât efectul asupra florei intestinale bacteriene nu este umbrit de potențialele nocive ale alcoolului.
sursa: Science Daily
foto: H_Ko/Shutterstock.com
Data actualizare: 20-06-2022 | creare: 20-06-2022 | Vizite: 464
Bibliografie
Lager beer, whether it contains alcohol or not, could help men's gut microbes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220615102932.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Relația dintre ciupercile din „mycobiome” și comportamentul lor poate fi influențată de imunitatea tonică și de factorii de mediu
- Cercetările dezvăluie modul în care rețelele sociale alimentează sentimentul de nefericire și materialismul
- Colina joacă un rol important în sănătatea inimii și a creierului la adulți
- Diferențele între femei și bărbați în privința cauzelor poverii bolilor la nivel global
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Desi nu consum alcool decat f rar, intr-o zi m-am intins mai mult si am baut cam 3 l de bere
- Beau zilnic 2 l de bere
- De la ora 4 nu mai pot dormi
- Picioare umflate de la bere
- Nu pot sa -ragai- dupa ce beau bere sau suc
- Inima schioapa
- Bere - diabet tip 1