Beneficiile legumelor crucifere asupra bolilor cardiovasculare
Oamenii de știință avertizează că afecțiunile cardiovasculare ar putea fi prevenite prin consumul unor legume precum broccoli și varză de Bruxelles.
Bolile vasculare afectează vasele de sânge prin depuneri de grăsime și calciu la nivelul pereților vasculari. Prin formarea acestor depuneri se reduce fluxul sanguin la nivelul segmentului afectat, consecințele care derivă din aceasta sunt accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord.
Studiile realizate pentru a identifica posibilele efecte benefice ale legumelor crucifere au fost dezvoltate cu mai mulți ani înainte. Rezultatele acestora au adus dovezi importante legate de scăderea riscului bolilor cardiovasculare la persoanele care consumau aceste legume, însă mecanismele implicate nu au putut fi identificate.
Autorii studiului actual au constatat că persoanele care consumau legume precum broccoli și varză de Bruxelles acumulau cantități mai mici de calciu la nivelul arterelor și în special la nivelul aortei.
Lauren Blekkenhorst, autorul principal, a precizat că femeile vârstnice care consumă acest tip de legume au un risc mai mic de a dezvolta calcifieri la nivelul vaselor de sânge. Acest fapt ar putea fi datorat conținutului crescut în vitamină K al acestor legume, vitamina K având capacitatea de a inhiba calcificările de la nivelul vaselor sanguine.
Studiul a fost realizat pe un grup de 684 de femei din Australia, cunoscut fiind faptul că bolile cardiovasculare sunt printre primele cauze de deces în Australia. Fiecare persoană inclusă în studiu a consumat aproximativ 45g de legume crucifere zilnic, constatându-se la fi al că riscul de afecțiuni cardiovasculare a scăzut cu 46%. Cu toate acestea, pe lângă legumele crucifere și alte legume și fructe au efecte benefice asupra stării de sănătate.
Rezultatele obținute sunt foarte valoroase, putând contribui alături de tratamentele deja existente la prevenția și tratamentul bolilor de inimă. Heart Foundation recomandă includerea în regimurile alimentare proprii a legumelor și a fructelor, pentru a realiza un consum constant zilnic.
sursa: Science Daily
Bolile vasculare afectează vasele de sânge prin depuneri de grăsime și calciu la nivelul pereților vasculari. Prin formarea acestor depuneri se reduce fluxul sanguin la nivelul segmentului afectat, consecințele care derivă din aceasta sunt accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord.
Studiile realizate pentru a identifica posibilele efecte benefice ale legumelor crucifere au fost dezvoltate cu mai mulți ani înainte. Rezultatele acestora au adus dovezi importante legate de scăderea riscului bolilor cardiovasculare la persoanele care consumau aceste legume, însă mecanismele implicate nu au putut fi identificate.
Autorii studiului actual au constatat că persoanele care consumau legume precum broccoli și varză de Bruxelles acumulau cantități mai mici de calciu la nivelul arterelor și în special la nivelul aortei.
Lauren Blekkenhorst, autorul principal, a precizat că femeile vârstnice care consumă acest tip de legume au un risc mai mic de a dezvolta calcifieri la nivelul vaselor de sânge. Acest fapt ar putea fi datorat conținutului crescut în vitamină K al acestor legume, vitamina K având capacitatea de a inhiba calcificările de la nivelul vaselor sanguine.
Studiul a fost realizat pe un grup de 684 de femei din Australia, cunoscut fiind faptul că bolile cardiovasculare sunt printre primele cauze de deces în Australia. Fiecare persoană inclusă în studiu a consumat aproximativ 45g de legume crucifere zilnic, constatându-se la fi al că riscul de afecțiuni cardiovasculare a scăzut cu 46%. Cu toate acestea, pe lângă legumele crucifere și alte legume și fructe au efecte benefice asupra stării de sănătate.
Rezultatele obținute sunt foarte valoroase, putând contribui alături de tratamentele deja existente la prevenția și tratamentul bolilor de inimă. Heart Foundation recomandă includerea în regimurile alimentare proprii a legumelor și a fructelor, pentru a realiza un consum constant zilnic.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 27-08-2020 | creare: 27-08-2020 | Vizite: 706
Bibliografie
Broccoli and Brussels sprouts a cut above for blood vessel health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200820102434.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Tensiunea arterială diastolică s-a dovedit a fi asociată cu nevroza
- Cu cât dormi mai puține ore pe noapte, cu atât crește riscul de hipertensiune
- Noi dovezi privitoare la posibilitatea de reducere a tensiunii arteriale prin diete pe bază de plante
- Pacienții cu hipertensiune arterială ar prefera să ia o pastilă sau să bea un ceai în locul activității fizice regulate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni