Bacteriemia aparținând speciei Bartonella a fost asociată cu psihoza adultului

©

Autor:

Bacteriemia aparținând speciei Bartonella a fost asociată cu psihoza adultului
Un studiu recent realizat de cercetătorii de la North Carolina State University și publicat în revista Frontiers in Psychiatry a descoperit că pacienții diagnosticați cu schizofrenie sau alte tulburări psihotice sunt de trei ori mai predispuși să aibă ADN-ul bacteriei Bartonella în sânge decât adulții fără aceste tulburări. Acest lucru susține ideea că patogenii, în special cei transmiși de vectori, ar putea juca un rol în bolile mentale.
Bartonella, o bacterie transmisă prin artritopode precum puricii, păduchii și posibil căpușele, a fost legată anterior de boli acute, cum ar fi boala zgârieturii de pisică. Noi metode îmbunătățite de detectare a infecțiilor cu Bartonella au dus la diagnosticarea bartonelozei la pacienți cu diverse boli cronice și simptome psihiatrice.

Studiul a inclus analiza ADN-ului și a anticorpilor specifici Bartonella în sângele a 116 persoane. Rezultatele au arătat că 43% dintre participanții diagnosticați cu psihoză aveau ADN Bartonella în sânge, în comparație cu 14% din populația de control. Mai mult, prin secvențierea ADN-ului, s-a identificat specia Bartonella la 18 dintre cei 31 de participanți cu Bartonella în sânge.

Această cercetare subliniază o posibilă asociere între infecția cu Bartonella și psihoză, însă nu stabilește o cauzalitate directă. Descoperirile sugerează că expunerea la Bartonella este comună în populația generală și că testele serologice pe cont propriu pot fi înșelătoare.

Aceste rezultate au implicații clinice importante și indică necesitatea unor studii suplimentare pentru a investiga în continuare rolul Bartonella ca factor potențial în simptomele neuropsihiatrice.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-06-2024 | creare: 12-06-2024 | Vizite: 191
Bibliografie
Bartonella DNA Found in Blood of Patients With Psychosis, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/06/240610140158.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antipsihotice pot să nu fie recomandate în tratarea psihozei în stadii incipiente
  • Speranță pentru pacienții care suferă de psihoză
  • Riscul de psihoză crește semnificativ în rândul persoanelor care prezintă anxietate persistentă în copilărie
  •