Domnul Ionescu, cafeaua, aparatele auditive și ticăitul
Autor: Audiolog Bogdan D.
Domnul Ionescu, cafeaua, aparatele auditive și ticăitul
"Domnu‘ Ionescu ajunge la cabinet. Își face intrarea cu un zâmbet larg pe față, salută respectuos și se așează cuminte în sala de așteptare.
Audiologul R. îl întreabă dacă dorește o cafea, deoarece mai are de așteptat preț de un pacient; acesta răspunde, ușor rușinat, că i-ar prinde bine o ceșcuță mică de cafea.
Zis și făcut - cafeaua era făcută, se toarnă într-o ceașcă și aceasta ajunge în mâinile ușor tremurânde ale d-lui Ionescu.
Vine rândul acestuia, intră în camera insonoră (aceea tapetată cu burete) și încep discuțiile (anamneza), consultul audiologic, testul Renne & Weber (cel cu diapazonul), audiograma tonală (cu sunete) și vocală (cu cuvinte), se face și "mascarea", apoi se analizează rezultatele, se alege aparatul auditiv potrivit, se fac reglajele inițiale pe frecvențele afectate și începe proba cu aparatele auditive noi, puse la urechile d-lui Ionescu.
...dintr-o dată, acesta se luminează la față, se lasă pe spătarul scaunului, bagă un zâmbet ștrengăresc, își ridică ceașca cu cafea (cu degetul mic ridicat și drept ca un creion), soarbe ușor și ultima picătură în timp ce o lacrimă îi pornește zglobie pe obraz.
Se ridică în picioare, face câțiva pași spre geam și spune:
- Suntem aproape de șosea, așa-i? ACUM aud mașinile când accelerează, aud și claxoanele ...vai de mine și de mine, ce minune!!!
- Îmi permiteți, vă rog, să fac câțiva pași prin cabinet? (întreabă d-nul Ionescu)
- Desigur, plimbați-vă până vă pregătesc garanția, bateriile și trusa de îngrijire & curățare a aparatelor. (răspunde audiologul R.)
Se învârte pe călcâie și se duce la alt geam, în altă încăpere (fereastra era deschisă și dădea către grădina blocului), zâmbește, se minunează, mai face iar câțiva pași, apoi vine și se așează pe scaunul din cabinet și spune:
- D-na Doctor (audiolog), nu vă deranjează ticăitul ceasului din sala de așteptare?
- Nu am băgat de seamă. Când sunt pacienți și este agitație pe aici, chiar uit de el, nu-l bag în seamă, dar când este liniște, îl aud și eu.
- Nu am băgat de seamă. Când sunt pacienți și este agitație pe aici, chiar uit de el, nu-l bag în seamă, dar când este liniște, îl aud și eu.
- D-na Doctor, eu acum AUD și ticăitul ceasului... și vreau să știți că acesta pe care îl aveți sus pe perete "bate" la 60 Hz, ceea ce vă poate produce o stare de agitație, vă rog să-l dați jos, să-l schimbați; vă trebuie unul care ticăie la 50, maxim 55 Hz!!
- Bine, dnu‘ Ionescu, așa am să fac. Deci în afară de faptul că așa sunt eu, agitată tot timpul, mă mai agită și ceasul ăsta, nu?
Pacientul nostru plătește aparatele, mulțumește pentru cafea, sărută mânușițele d-nei R. și o zbughește fericit afară, cu gândul să meargă în parc (în parcul Tineretului, este peste drum de cabinetul nostru), să asculte păsările, să asculte cum pocnesc mugurii în floare, să audă vocile copiilor, să se bucure de toate sunetele de care a fost privat în ultimii ani de zile. The End!"
Poveste reală, una fericită, povestită altfel!
Bucurați-vă de sunet! Bucurați-vă de viață!
Pentru orice problemă auditivă, contactați-ne fără nici o ezitare. Suntem alături de tine la fiecare pas pe #TărâmulSunetelor!
☎️ Programari la 0770617707
#AudioAlfa #AparateAuditive #Phonak #LifeIsON
www.audioalfa.ro