Puncția mamară sub ghidaj ecografic, la Spitalul Arcadia
Una din opt persoane de sex feminin poate dezvolta cancer de sân în cursul vieții. 1/5 dintre cazurile de cancer mamar apar la vârstă mai mică de 50 de ani, iar procentul este în creștere. În România, majoritatea pacientelor care se prezintă la medic cu neoplasm mamar se află deja într-un stadiu avansat de boală (3-4), cu o rată a mortalității de 36%, dintre cazurile diagnosticate, mai mare decât media europeana (29%) și chiar decât cea mondială (31%). Iată de ce screeningul corect realizat și diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni reprezintă pași importanți pentru tratament. Dacă este descoperit în fazele incipiente, cancerul mamar poate fi vindecat în proporție de 94%.
Atunci când în urma unei investigații imagistice se relevă existența unui nodul la nivelul sânului, puncția mamară este următorul pas recomandat în stabilirea diagnosticului de certitudine. Prin această procedură se recoltează fragmente de țesut care urmează a fi studiate pentru diferențierea leziunilor benigne de cele maligne.
Puncția mamară sub ghidaj ecografic: avantajele pacientelor
Puncția mamară sub ghidaj ecografic este o metodă minim-invazivă, cu o certitudine diagnostică de 97-100%. Procedura este nedureroasă și se realizează cu anestezie locală.
Citiți continuarea articolului:
https://www.arcadiamedical.ro/medinfo/punctia-mamara-sub-ghidaj-ecografic-la-spitalul-arcadia