Antiviralele orale folosite în tratamentul COVID-19, eficiente împotriva variantei Omicron

©

Autor:

Antiviralele orale folosite în tratamentul COVID-19, eficiente împotriva variantei Omicron
Tratamentele antivirale actuale și prospective, inclusiv Remdesivir și tratamentele antivirale orale pentru COVID-19, precum Lagevrio (molnupiravir) sau Paxlovid (nirmatrelvir), sunt eficiente în inhibarea infecției severe, confirmă un studiu independent recent publicat pe serverul de pre-print bioRxiv. Studiul a constatat că tratamentele și-au păstrat activitatea antivirală în mai multe variante de îngrijorare, inclusiv Omicron.
În cadrul studiului, cercetătorii au expus celulele VeroE6, celule potrivite pentru propagarea virușilor care se reproduc lent, la mai multe tratamente antivirale COVID-19, înainte de a le infecta cu un izolat viral din cinci variante de îngrijorare SARS-CoV-2. Tulpina ancestrală SARS-CoV-2 a fost crescută din primul eșantion de la un pacient belgian. Cercetătorii au numărat numărul de pixeli fluorescenți dintr-un semnal GFP (proteină care prezintă fluorescență atunci când este expusă la lumină) determinat prin imagistică după patru zile de infecție. Ei au măsurat concentrația fiecărui medicament la o eficacitate de 50% pentru fiecare variantă. Tratamentele antivirale studiate au fost Remdesivir, analogul oral al Remdesivir, Lagevrio și inhibitorul de protează Paxlovid.

Toate tratamentele antivirale COVID-19 au arătat o activitate antivirală similară împotriva variantelor actuale de îngrijorare, inclusiv împotriva Omicron. Cercetătorii sugerează că acest lucru este probabil deoarece proteinele vizate de antivirale nu sunt la fel de multe proteine ​​mutante în comparație cu alte zone SARS-CoV-2. Având în vedere activitatea antivirală consecventă între variante, rezultatele sugerează cu tărie că tratamentele actuale pentru COVID-19 vor rămâne eficiente împotriva viitoarelor variante SARS-CoV-2. Dincolo de SARS-CoV-2, utilizarea antiviralelor cu spectru larg ar putea ajuta la atenuarea impactului viitoarelor focare virale.

„De aceea, este important să continuăm atât dezvoltarea vaccinurilor, cât și cercetarea antiviralelor, deoarece ambele sunt armuri esențiale și se completează reciproc în strategia de control a pandemiei actuale”, a concluzionat echipa de cercetare. Ambele tratamente antivirale, Paxlovid și Lagevrio, au primit autorizație de utilizare de urgență din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru tratamentelor infecțiilor uşoare până la moderate cu COVID-19 la adulţi. De asemenea, Paxlovid a primit autorizație pentru copiii cu vârsta peste 12 ani care prezintă un risc semnificativ de îmbolnăvire și spitalizare.

sursa: News Medical
foto: Naeblys/Shutterstock

Data actualizare: 07-01-2022 | creare: 07-01-2022 | Vizite: 695
Bibliografie
In vitro effect of several antiviral drugs against various SARS-CoV-2 variants of concern, link: https://www.news-medical.net/news/20220104/In-vitro-effect-of-several-antiviral-drugs-against-various-SARS-CoV-2-variants-of-concern.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anumite antivirale ar putea fi utile împotriva COVID-19 conform unui nou studiu
  • Varianta Omicron crește riscul de reinfectare cu virusul SARS-CoV-2
  • Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 ar putea să nu evite neutralizarea anticorpilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum