Ai și uitat că îl porți: un nou material pentru senzorii medicali aplicați pe piele

©

Autor:

Ai și uitat că îl porți: un nou material pentru senzorii medicali aplicați pe piele
O echipă de cercetători de la Universitatea din Missouri a creat un nou material conductiv moale care combină avantajele conductivității electrice cu flexibilitatea, maleabilitatea și rezistența la deformare similare țesuturilor. Acest material este un conductor moale, poros, are proprietăți antibacteriene și antivirale, un nivel redus de permeabilitate și o conductivitate electrică stabilă chiar și sub deformare. De asemenea, acest material poate fi utilizat în bioelectronică și cabluri de interconectare pentru monitorizarea activității cardiace.
Zheng Yan și echipa sa au realizat o soluție inovatoare pentru monitorizarea pe termen lung a afecțiunilor cronice precum cancerul, diabetul și bolile cardiovasculare, care sunt printre cauzele principale de dizabilitate și deces în Statele Unite.

Materialul cu aspect asemănător pielii poate fi utilizat în dezvoltarea unui dispozitiv bioelectronic purtat pe piele, care poate monitoriza simultan mai multe semne vitale, cum ar fi tensiunea arterială, activitatea electrică a inimii și hidratarea pielii. Realizat din un compus de elastomer metalic lichid, materialul are proprietăți asemănătoare pielii și poate preveni formarea de bacterii și virusuri nocive pe suprafața pielii sub dispozitiv în timpul utilizării prelungite.

În viitor, Yan speră că datele biologice colectate de dispozitiv pot fi transmise prin wireless la telefoane mobile sau alte dispozitive electronice pentru a fi împărtășite cu profesioniștii din domeniul medical.

Studiul a fost publicat în jurnalul Science Advances.

sursa: Science Daily
foto: Luminile conectate folosind noul compozit elastomer metalic lichid luminează sigla grupului de cercetare. Yadong Xu/University of Missouri

Data actualizare: 10-02-2023 | creare: 10-02-2023 | Vizite: 392
Bibliografie
Wear and forget: An ultrasoft material for on-skin health devices, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230208125055.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Kirigami îmbunătățește adaptabilitatea senzorii purtabili
  • Sistemele de control a sănătății personale pot include mască facială inteligentă și alte obiecte portabile
  • Un senzor fotoacustic ar putea ajuta clinicienii să diagnosticheze tumorile
  •