Ochii bionici, invenția care ar putea reda vederea

Ochii bionici, invenția care ar putea reda vederea

©

Autor: Redacția ROmedic

Ochii bionici, invenția care ar putea reda vederea

Având în vedere că din ce în ce mai multe inovaÈ›ii se fac în domeniul vederii bionice (lentilele de contact telescopice, protezele prototip È™i ochelarii inteligenÈ›i), se preconizează că o nouă invenÈ›ie în domeniu le-ar putea oferi persoanele care È™i-au pierdut vederea posibilitatea de a citi, de a recunoaÈ™te feÈ›ele È™i de a duce o viață normală.

Daniel Palanker, fizician È™i profesor de oftalmologie la Universitatea din Stanford lucrează la o proteză retinală care funcÈ›ionează ca acoperiÈ™urile solare de pe casă, convertind lumina de la ochelarii Google în curent electric care stimulează retina, iar impulsurile ajung apoi la creier.

Dispozitivul este momentan în lucru, încercându-se îmbunătățirea rezoluÈ›iei, procesării imaginii, dinamicii intensității culorilor È™i nivelurilor de gri.

În testele realizate pe animale, tehnologia la care lucrează Palanker oferă cea mai mare îmbunătățire a vederii comparativ cu alte alte dispozitive existente pe piață.

„Ochiul bionic” este practic un cip din silicon acoperit cu pseudo receptori (diode sensibile la lumină) injectate sub retină. Ochelarii Google pulsează lumina către retină (chiar dacă un strat de celule a fost distrus de afecÈ›iunea oculară, dispozitivul poate stimula altele).

Pentru testarea pe oameni Palanker speră să iniÈ›ieze un test clinic la Paris în 2016.

 

Sursa: Medical Xpress
Sursa foto: Wired


Data actualizare: 22-06-2018 | creare: 16-02-2015 | Vizite: 1857
Bibliografie
Bionic eyes offering better sight to blind, link: https://medicalxpress.com/news/2015-02-bionic-eyes-sight.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum