A fost creat un dispozitiv care te ajută să îți reglezi postura și respirația

©

Autor:

A fost creat un dispozitiv care te ajută să îți reglezi postura și respirația
Petrecem din ce în ce mai mult timp pe scaun, iar sedentarismul atrage după sine numeroase probleme de sănătate, inclusiv o postură necorespunzătoare, creșterea riscului de diabet, cancer, atac vascular cerebral sau anxietate.

Sunt disponibile o multitudine de aplicații pentru desktop și telefoane mobile care te încurajează să te ridici de pe scaun la anumite intervale de timp. O echipă de cercetători din San Francisco a conceput un dispozitiv care are ceva în plus - monitorizează anumiți parametri și în funcție de aceștia transmite anumite semnale specifice.

Prana este un dispozitiv mobil de dimensiuni reduse ce se atașează la pantaloni și monitorizează postura și respirația din timpul zilei prin intermediul unor senzori speciali, funcționând și ca un pedometru pentru a contoriza pașii efectuați.

Când ritmul respirației indică stres sau anxietate, transmite un mesaj către telefon prin intermediul bluetooth, un mesaj care te anunță că trebuie să te ridici, să îți îndrepți corpul sau să respiri adânc. Dispozitivul reduce stresul prin inducerea răspunsului de relaxare, cunoscut și ca răspuns parasimpatic.

Respirația corespunzătoare și postura corectă sunt elemente esențiale pentru sănătate. Dispozitivul oferă și o aplicație mobilă ce asigură sesiuni de training pentru respirație, sunt forma unor jocuri. Utilizatorii învață astfel să respire corect și să includă acele tehnici de respirație în viața zilnică.

Acest dispozitiv reprezintă o metodă sigură și ce nu include medicamente, pentru a reduce stresul din organism într-un mod natural.

Sursa: HuffingtonPost

Data actualizare: 24-12-2018 | creare: 21-03-2016 | Vizite: 2454
Bibliografie
This Magical Device Could Fix Your Bad Posture For Good, link: https://www.huffingtonpost.com/entry/prana-fitness-tracker-for-bad-posure_us_56ead10ce4b065e2e3d8ab2c
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • O oră de antrenament fizic pe zi poate contracara efectele statului prelungit pe scaun
  • 4% din decesele din lumea întreagă sunt cauzate de șederea prelungită pe scaun
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum