Ca înainte de fiecare început de an, ne gâdim cum să facem să fim mai sănătoși și să avem o viață mai bună. Din fericire, sunt suficiente modificări pe care le putem face, fără a ne afecta dramatic stilul de viață cu care ne-am obișnuit.
- Mănâncă fructe în loc de dulciuri
Dulciurile conțin zahăr procesat, iar fructele conțin fructoză, astfel că ambele variante sunt dulci. Avantajul fructelor constă în conținutul de fibre, care ajută la digerarea mai lentă a fructozei.
- Nu face cumpărături cu stomacul gol
Conform studiilor, persoanele care au mâncat înainte de a merge la cumpărături au cumpărat mai puține alimente nesănătoase, cel mai probabil pentru că nu s-au aflat sub impulsul foamei.
Mâncarea gătită acasă a fost relaționată cu o alimentație mai sănătoasă, economisirea banilor și o stimă de sine mai ridicată.
Studiile sugerează că un consum moderat de cafea este bun pentru sănătate, iar dacă elimini zahărul, frișca sau aromele poți beneficia la maximum de efectele bune ale cofeinei.
- Înlocuiește untul cu avocado
Avocado este o sursă bună de grăsimi sănătoase, potasiu, magneziu,
vitamina C și E sau fibre. Poți folosi piure de avocado pe pâine, în loc de unt.
- Înlocuiește pâinea albă cu pâine din făină integrală
Pâinea din făină cu măciniș integral este mai bogată în fibre decât pâinea albă, iar fibrele dau sațietate mai mare și ajută la digestie, încetinind absorbția fructozei.
Bea apă suficientăS-a spus de nenumărate ori de beneficiile consumului de apă, de la păstrarea echilibrului fluidelor în corp, la un plus de energie.
Un studiu din 2013 care a inclus aproape 40.000 de persoane care parcurgeau în mod regulate diverse distanțe a descoperit că cei care mergeau mai încet aveau un risc mai mare de deces, față de cei care mergeau mai rapid.
- Parchează la o distanță mai mare de destinație sau coboară din autobuz ori tramvai înainte cu o stație
Aceasta este o metodă simplă de a face puțină mișcare, printre activitățile zilnice. Mersul arde calorii, poate reduce
anxietatea și întărește oasele.
Mersul pe scări arde calorii și tonifică mușchii picioarelor.
- Stai într-un picior când te speli pe dinți
Un mijloc facil de a-ți îmbunătăți echilibrul - esențial pentru sănătate, mai ales la bătrânețe.
- Spală și usucă mâinile cu regularitate
Spălatul pe mâini cu regularitate pe parcursul zilei este o metodă de a preveni infecțiile. Uscarea este și ea importantă.
- Folosește cremă de protecție solară
Este una dintre cele mai bune metode de a preveni
cancerul de piele.
Protejarea ochilor de radiațiile UV este la fel de importantă ca protecția pielii. Nu uita de ochelari când ai activități în aer liber.
Potrivit unui studiu, plantele în birou pot face mai fericită viața la locul de muncă.
Folosirea cremelor hidratante previne pielea uscată, care se descuamează, mai ales pe timp de iarnă.
- Meditează 30 de minute pe zi
Cercetările sugerează că meditația ne poate ajuta să facem față stresului, ne îmbunătățește memoria și scade tensiunea arterială. La persoanele care au meditat 30 de minute pe zi timp de o lună s-au observat modificări în regiunea creierului implicată în auto-reglare.
Cititul ne lărgește orizonturile, reduce stresul și ne ține departe de internet. Un studiu din 2012 a descoperit că persoanele care au citit despre experiențele impresionante ale altei persoane s-au simțit mai satisfăcute, mai puțin stresate și mai predispuse să facă voluntariat.
- Închide telefonul din când în când
Oprirea telefonului îi poate ajuta pe oamenii stresați să se relaxeze. De asemenea, lumina telefonului poate perturba capacitatea de a adormi, astfel încât e mai bine să eviți telefonul o oră înainte de somn.
- Culcă-te la aceeași oră, chiar și în weekend
Corpul nostru are un program intern și modificarea orelor de somn poate duce la un fenomen asemănăor oboselii cauzate de decalajul de fus orar.
- Mută-ți biroul lângă fereastră
Un studiu din 2014 a descoperit că persoanele care lucrau în birou cu fereastră erau mai active și dormeau mai mult noaptea decât persoanele din birouri fără ferestre.
- Ai grijă de relațiile cu cei dragi
Un studiu de 75 de ani desfășurat de psihologii de la Harvard a descoperit că relațiile apropiate sunt esențiale pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită. Mai mult, lipsa legăturilor sociale reprezintă un risc pentru sănătate asemănător cu fumatul.
Sursa: IFLScience