O veste bună: care este rata de succes în tratamentul parodontozei?

©

Autor:

O veste bună: care este rata de succes în tratamentul parodontozei?
Cunoscută sub denumirea de boală parodontală sau parodontopatie, parodontoza este inflamația țesuturilor care susțin dinții, respectiv a gingiilor și a oaselor de sub acestea. De cele mai multe ori, cei care au nevoie de un tratament pentru paradontoză sunt persoanele care ignoră semnele timpurii ale acestei afecțiuni.

În cele ce urmează, vei descoperi mai multe informații despre boala parodontală, care afectează peste 80% din populația România, precum și alte detalii importante despre cum funcționează un tratament parodontoza.

Cum se formează parodontoza?

Pentru început, se instalează o formă mai ușoară a afecțiunii, reprezentată de apariția gingivitei (inflamația gingiilor). Aceasta din urmă este cauzată de faptul că placa bacteriană nu a fost îndepărtată eficient la momentul potrivit. În lipsa unui periaj corespunzător, realizat zilnic, bacteriile care se află în mod obișnuit în cavitatea bucală, alături de alte resturi alimentare, formează un strat pe suprafața dinților și a gingiilor.

Simptomele asociate cu această boală apar treptat, iar semnele de mobilitate ale dinților devin vizibile abia la câțiva ani după ce instalarea problemei. Acestea fiind zise, trebuie menționat că există și excepții, când afecțiunea evoluează rapid.

Condițiile care conduc la apariția timpurie a parodontozei și care favorizează dezvoltarea acesteia sunt anumite boli (de exemplu, diabetul, anemia, bolile imunodeficitare, afecțiunile cardio-vasculare sau pulmonare), sarcina, menopauza, problemele dentare nerezolvate la timp, spațiile între dinți, fumatul și multe altele.

Printre primele semne asociate cu această boală se numără și gingiile de culoare roșu-închis sau violet, precum și durerile în zona gingivală. În cazul în care prezinți unul dintre aceste simptome, este recomandat să programezi o vizită la Clinicile Dental Excellence. Aici vei beneficia de un control dentar profesionist și vei afla dacă ai nevoie de un tratament pentru parodontoză.

Cine are nevoie de un tratament pentru parodontoză?

Oricine se confruntă cu această afecțiune trebuie să se trateze cât mai curând cu putință. Din păcate, cei afectați de parodontoză sunt persoane situate în toate categoriile de vârstă, de la adolescenți până persoane în vârstă. În cazul în care această problemă este ignorată, șansele ca pacienții să își păstreze dinții naturali după vârsta de 50 de ani scad semnificativ.

Există o serie de motive pentru care această boală este atât de răspândită. Printre cauzele principale se numără și neglijarea igienei dentare sau a vizitelor regulate la dentist.

Care este rata de succes pentru un tratament pentru parodontoză?

Din fericire, majoritatea bolilor parodontale pot fi tratate rapid și eficient. Tratamentul aplicat depinde de stadiul în care se află pacientul ajuns la medicul parodontolog. Indiferent de evoluția afecțiunii de care suferi, poți apela cu încredere la Clinicile Dental Excellence.

Aici vei fi întâmpinat de o echipă de profesioniști, cu experiență în domeniu, care oferă exclusiv servicii de calitate superioară. Aceștia vor fi alături de tine încă de la începutul tratamentului, pentru a-ți explica pașii care trebuie urmați, pe parcursul acestuia, cât și la finalul intervenției.

Tratamentul nu este deloc dureros, fiind efectuat sub anestezie. Pentru recuperarea rapidă și eficientă, medicii dentiști vor recomanda substanțe acreditate din punct de vedere clinic, cu rezultate spectaculoase.

Așadar, apelează cu încredere la Clinicile Dental Excellence și ai garanția faptului că vei beneficia de cel mai bun tratament, de la început până la final.

Data actualizare: 26-01-2022 | creare: 26-01-2022 | Vizite: 576
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul Afectiuni stomatologice:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Afectiuni stomatologice