ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Vitamina B3 – un posibil tratament pentru preeclampsie?

©

Autor:

Vitamina B3 – un posibil tratament pentru preeclampsie?
Vitamina B3 ar putea ajuta femeile însărcinate care suferă de preeclampsie în prevenția apariției atacurilor cerebrale post-partum, iar în unele cazuri ar putea favoriza creșterea fătului.

Preeclampsia este o afecțiune potențial fatală asociată sarcinii, prezentă la circa 8% dintre femei și este caracterizată prin creșterea tensiunii arteriale, afectare vasculară, proteinurie și retenție de lichide la nivelul membrelor inferioare. Citiți mai multe despre preeclampsie în articol.

Medicamentele hipopresoare (pentru scăderea presiunii arteriale) nu reduc riscul vascular. În schimb, diminuează fluxul sanguin al fătului, ceea ce poate conduce la retard de creștere și în unele cazuri severe, la moarte intrauterină.

Până în prezent, singurul tratament pentru femeile însărcinate cu preelampsie este nașterea. Un studiu publicat recent în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, realizat pe modele animale, a observat că doze crescute de nicotinamidă, cunoscută sub denumirea de vitamina B3, ameliorează starea gravidelor și astfel amână momentul nașterii. Mai mult decât atât, previne restricția de creștere intrauterină care apare în urma ischemiei vasculare specifică preeclampsiei.

Cercetătorii au concluzionat că nicotinamida este primul medicament sigur care poate reduce presiunea arterială, proteinuria și ameliorează consecințele vasculare ale preeclamsiei la cobai. Studii ulterioare doresc să evalueze rolul vitaminei B3 în prevenția și tratamentul preeclampsiei la oameni.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 14-04-2019 | creare: 02-01-2017 | Vizite: 1042
Bibliografie
Potential treatment for pregnant women who suffer from preeclampsia found in a vitamin, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/12/161219100556.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu privind relația dintre tulburările hipertensive ale sarcinii și demență
  • Disgravidia tardivă
  • Spermatozoizii cu anumite defecte dublează riscul de preeclampsie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum