Vaccinurile împotriva COVID-19, mai puțin eficiente împotriva noilor tulpini ale virusului

©

Autor:

Vaccinurile împotriva COVID-19, mai puțin eficiente împotriva noilor tulpini ale virusului
Noile variante de tulpini ale virusului SARS-COV-2 pot evita anticorpii care acționează împotriva formei originale a virusului, subminând astfel eficacitatea vaccinurilor și a medicamentelor pe bază de anticorpi, utilizate în prezent pentru a preveni sau trata COVID-19.
Noile cercetări, conduse de oamenii de știință de la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis indică faptul că trei noi variante ale virusului care cauzează COVID-19 pot evita anticorpii care acționează împotriva formei originale a virusului. Cu puține excepții, dacă acești anticorpi au fost produși ca răspuns la vaccinare sau infecție naturală sau au fost anticorpi purificați pentru a fi folosiți ca medicamente, cercetătorii au descoperit că este nevoie de mai mulți anticorpi pentru a neutraliza noile variante. Descoperirile, publicate în revista Nature Medicine, sugerează că medicamentele și vaccinurile COVID-19 dezvoltate până acum pot deveni mai puțin eficiente pe măsură ce noile variante devin dominante. Cercetătorii au analizat variante noilor tulpini ale virusului din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

Pentru a evalua dacă noile variante ar putea evita anticorpii produși pentru forma originală a virusului, cercetătorii au testat capacitatea anticorpilor de a neutraliza cele trei variante de virus în laborator. Cercetătorii au testat variantele împotriva anticorpilor din sângele persoanelor care s-au recuperat de la infecția cu SARS-CoV-2 sau au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer. De asemenea, au testat anticorpi din sângele șoarecilor, hamsterilor și maimuțelor care au fost vaccinate cu un vaccin experimental COVID-19, dezvoltat la Școala de Medicină a Universității Washington, care poate fi administrat nazal. Varianta B.1.1.7 (Marea Britanie) ar putea fi neutralizată cu niveluri similare de anticorpi necesari pentru neutralizarea virusului original. Dar celelalte două variante au necesitat de la 3, 5 la 10 ori mai mult anticorp pentru neutralizare.

„Suntem îngrijorați de faptul că persoanele despre care ne-am aștepta să aibă un nivel protector de anticorpi, deoarece au avut COVID-19 sau au fost vaccinați împotriva acestuia, s-ar putea să nu fie protejați împotriva noilor variante”, a spus autorul principal Michael Diamond. „Există variații mari în ceea ce privește cantitatea de anticorpi pe care o persoană o produce ca răspuns la vaccinare sau infecție naturală. Unii oameni produc niveluri foarte ridicate și ar fi probabil protejați împotriva noilor variante îngrijorătoare, însă unii oameni, în special persoanele în vârstă și imunodeprimate, s-ar putea să nu producă un nivel atât de ridicat de anticorpi. Persoanele care au cel mai mult nevoie de protecție sunt cele mai puțin probabil s-o aibă”.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-03-2021 | creare: 10-03-2021 | Vizite: 646
Bibliografie
New evidence COVID-19 antibodies, vaccines less effective against variants, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210304133502.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Va fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19 în viitorul apropiat?
  • Inteligența artificială folosită pentru a accelera cercetările privind vaccinurile și tratamentele împotriva COVID-19
  • Primul vaccin COVID-19 este sigur și determină răspuns imun rapid la specia umană
  •