Vaccinurile cu ARNm, precum Pfizer sau Moderna, reduc cu 91% riscul de infectare cu COVID-19

©

Autor:

Vaccinurile cu ARNm, precum Pfizer sau Moderna, reduc cu 91% riscul de infectare cu COVID-19
Persoanele vaccinate cu ambele doze ale serurilor Pfizer sau Moderna au cu până la 91% mai puține șanse de a dezvolta COVID-19 decât cele care nu sunt vaccinate, potrivit unui nou studiu. În cazul persoanelor vaccinate care dezvoltă totuși boala, studiul sugerează că vaccinurile reduc severitatea simptomelor COVID-19 și îi scurtează durata.

Studiul, publicat online în New England Journal of Medicine, se bazează pe datele preliminare publicate de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) în martie. Studiul a fost conceput pentru a măsura riscurile și ratele de infecție în rândul celor aflați în linia frontală a pandemiei, precum medicii sau asistenții medicali. „Am dat aceste vaccinuri unora dintre grupurile cu cel mai mare risc din această țară, medici, asistenți medicali și primii respondenți”, spune spune co-autorul Sarang Yoon, profesor asistent la Universitatea din Utah. "Acestea sunt persoanele care sunt expuse la virus zi de zi, iar vaccinul le-a protejat împotriva bolii. Cei care, din păcate, au primit COVID-19, în ciuda vaccinării, au fost tot mai bine decât cei care nu au făcut-o. "

Studiul a constatat că vaccinurile ARNm COVID-19 au fost eficiente în 91% dintre cazuri la persoanele vaccinate cu ambele doze, la două săptămâni după a doua doză. În cazul unei vaccinări parțiale, cu o singură doză, vaccinarea a redus riscul de infectare cu 81%. Doar 204 (5%) dintre persoane au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Dintre acestea, 156 au fost nevaccinate, 32 au avut un statut de vaccin nedeterminat, iar 16 au fost vaccinate complet sau parțial. Participanții complet sau parțial vaccinați care au dezvoltat boala au prezentat simptome mai ușoare decât cei care nu au fost vaccinați. În cazul acestora, prezența febrei a fost redusă cu 58%, zilele petrecute de bolnav în pat au fost reduse cu 60% și detectarea virusului a fost redusă cu 70% la sută, de la 8, 9 zile la 2, 7 zile.

Cele trei persoane care au fost spitalizate nu au fost imunizate, ceea ce înseamnă că nicio persoană din rândul celor vaccinate, care a dezvoltat boala, nu a necesitat internare. Descoperirile actuale sugerează, de asemenea, că persoanele vaccinate complet sau parțial care dezvoltă COVID-19 ar putea fi mai puțin susceptibile să răspândească virusul la alții.

Data actualizare: 09-07-2021 | creare: 09-07-2021 | Vizite: 385
Bibliografie
mRNA vaccines slash risk of COVID-19 infection by 91 percent in fully vaccinated people, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210706180911.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Va fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19 în viitorul apropiat?
  • Inteligența artificială folosită pentru a accelera cercetările privind vaccinurile și tratamentele împotriva COVID-19
  • Primul vaccin COVID-19 este sigur și determină răspuns imun rapid la specia umană
  •