Vaccinarea împotriva COVID-19 oferă protecție împotriva formelor severe ale bolii pentru majoritatea pacienților cu cancer
Autor: Teodorescu Mihai
PacienÈ›ii cu cancer beneficiază de efecte similare cu cele observate la persoanele sănătoase, în urma vaccinării împotriva COVID-19, constată un nou studiu. Rezultatele studiului arată că ratele de dezvoltare a anticorpilor depășesc 80%, indiferent de tipul de cancer. În acelaÈ™i timp, însă, ratele de dezvoltare a anticorpilor variază în funcÈ›ie de tipul de cancer È™i de tratament.
PacienÈ›ii cu cancer, al căror sistem imunitar este compromis din cauza bolii sau a terapiei, rămân expuÈ™i unui risc ridicat de infecÈ›ie cu COVID-19. Din acest motiv, persoanele cu cancer au fost printre primele care au primit vaccinul împotriva COVID-19. Cu toate acestea, în timp ce studiile clinice au arătat că vaccinarea ar putea preveni infecÈ›ia sau reduce riscul de îmbolnăvire severă la persoanele sănătoase, nu era clar dacă cei consideraÈ›i imunocompromiÈ™i ar avea un răspuns similar. Pentru a răspunde la această întrebare, cercetătorii de la Moffitt Cancer Center au realizat unul dintre cele mai mari studii observaÈ›ionale de până acum care investighează rezultatele vaccinării în rândul populaÈ›iei imunocompromise. Rezultatele au fost publicate în JAMA Oncology.
Studiul a urmărit 515 pacienÈ›i cu diferite tipuri de cancer, scopul fiind acela de a evalua dacă pacienÈ›ii au avut un răspuns imun la vaccinul Moderna È™i dacă acest răspuns a fost diferit în funcÈ›ie de diagnostic È™i tratament. PacienÈ›ii au furnizat probe de sânge înainte de prima È™i a doua doză de vaccin È™i din nou o lună mai târziu. Fiecare probă a fost testată pentru anticorpi COVID-19. Pentru comparaÈ›ie, au fost măsurate nivelurile de anticorpi pentru 18 adulÈ›i sănătoÈ™i care au primit acelaÈ™i vaccin.
Rezultatele au arătat că majoritatea pacienÈ›ilor cu cancer au fost seroconvertiÈ›i, adică au dezvoltat anticorpi după ce au primit vaccinul. În ansamblu, 71, 3% dintre pacienÈ›i au fost seroconvertiÈ›i după prima doză, 90, 3% după a doua. Au existat, totuÈ™i, diferenÈ›e între tipurile de cancer. PacienÈ›ii cu cancer de sânge au avut rate de seroconversie mai scăzute în comparaÈ›ie cu cei cu tumori solide (84, 7% față de 98, 1%).
„DeÈ™i am observat rate de seroconversie mai mari în rândul pacienÈ›ilor cu tumori solide, este important să subliniem că titrurile de anticorpi au fost mai mici decât cele observate la adulÈ›ii sănătoÈ™i. Din păcate, nu È™tim de cât anticorpi are nevoie o persoană pentru a fi protejaÈ›i complet împotriva virusului”, a declarat Anna Giuliano, fondatorul Centrului de Imunizare È™i Cercetare a InfecÈ›iilor de la Institutul Moffitt.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Tipul și cantitatea bacteriilor orale se corelează cu risc de cancer pulmonar la nefumători
- Noile cercetări asupra mutațiilor genetice care cauzează exprimarea genelor canceroase
- Semnele clinice pot informa medicii cu privire la momentul oportun pentru începerea tratamentului agresiv împotriva leucemiei
- Medicamentele comune pentru cancerul de prostată pot fi mai puțin sigure decât se credea anterior
- Mi-e frica sa mă vaccinez.
- Pericardita si vaccin covid
- Sunteti de acord cu vaccinul ?
- Vaccinare covid 19
- Vaccin Pfizer
- Păreri PRO Vaccinare - să mă vaccinez anti covid?
- Posibilitate vaccinare cu doza lll dupa tomografie toracica si inainte de dexa
- Vaccin anticovid