Vaccinarea copiilor ar putea reduce transmisia virusului SARS-CoV-2

©

Autor:

Vaccinarea copiilor ar putea reduce transmisia virusului SARS-CoV-2
Strategia de vaccinare cu o doză suplimentară de vaccin a fost extrem de eficientă în protejarea persoanelor împotriva infecției severe cu SARS-CoV-2 și a mortalității, în comparație cu regimul de vaccinare primară în două doze, în valul al patrulea al pandemiei, constată un raport publicat pe serverul medRxiv. Cercetătorii evidențiază, de asemenea, efectele pozitive ale vaccinării grupelor de vârstă mai tinere, care joacă un rol crucial în transmiterea virusului.
Studiul a dezvăluit tendința de infectare cu COVID-19 de la mijlocul lunii octombrie până la începutul lunii noiembrie 2021 în Anglia. Un test cu tampon auto-administrat și reacția în lanț a polimerazei cu revers-transcriptază (RT-PCR) a confirmat infecția. Scopul studiului a fost de a determina eficacitatea strategiei de vaccinare de rapel COVID-19 și de a determina eficacitatea vaccinării împotriva infecției la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

În timpul studiului, varianta primară care a circulat a fost varianta Delta. În plus, au avut loc programe de vaccinare rapidă, adică vaccinarea tuturor persoanelor cu vârsta peste 12 ani și peste, precum și implementarea unei strategii de rapel. Comparativ cu rundele anterioare de colectare a datelor din septembrie 2021, prevalența infecției pozitive cu COVID-19 în Anglia a crescut semnificativ în rândul copiilor de vârstă școlară. Cu toate acestea, s-a constatat că rata infecției este mai mică în rândul persoanelor în vârstă, adică în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Autorii au raportat că, pe fondul circulației variantei Delta și al relaxării tuturor restricțiilor COVID-19 în Anglia, rata infecției a crescut din septembrie până la mijlocul lunii octombrie 2021. Scăderea numărului de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor care merg la școală poate fi legată de pauza de jumătate de semestru impusă de autorități. Cercetătorii au mai raportat că prevalența testelor pozitive cu tampon în rândul persoanelor care trăiesc în gospodării mai mari și a celor cu copii în gospodărie a fost mai mare decât în ​​casele cu o singură persoană și a celor fără copii. Oamenii de știință au observat că grupurile nevaccinate și cele vaccinate diferă în mai mulți parametri importanți și, prin urmare, au fost corelate prost.

Oamenii de știință au reușit să estimeze în mod corespunzător eficacitatea vaccinului de rapel comparându-l cu două doze de vaccinare primară. Ei au descoperit că, în comparație cu vaccinarea primară, strategia de vaccinare de rapel a fost mult mai eficientă în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și a scăzut rata mortalității.

sursa: News Medical
foto: Tong_stocker / Shutterstock

Data actualizare: 22-09-2024 | creare: 21-12-2021 | Vizite: 442
Bibliografie
REACT-1 study shows COVID boosters and first doses in children are providing important protection, link: https://www.news-medical.net/news/20211219/REACT-1-study-shows-COVID-boosters-and-first-doses-in-children-are-providing-important-protection.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mai puțin de 1,5% dintre decesele cauzate de COVID-19 sunt raportate la persoanele complet vaccinate
  • O nouă strategie de vaccinare COVID-19: poate promova răspunsul imunitar în nas, gură și sânge
  • Vaccinarea în doză dublă împotriva virusului SARS-CoV-2 previne simptomele pe termen lung ale unei eventuale infectări
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum