Un vin care ar putea îmbunătăți elasticitatea pielii
©
Autor: Airinei Camelia
Un nou studiu sugerează că consumul zilnic a două pahare de vin din struguri Muscadine dezalcoolizat poate duce la îmbunătățiri semnificative ale elasticității È™i retenÈ›iei de apă a pielii lăsate la femeile de vârstă mijlocie È™i în vârstă. Acesta este primul studiu clinic randomizat care investighează impactul vinului nealcoolic asupra sănătății pielii.
Studiul atribuie efectele benefice polifenolilor, compuÈ™i chimici prezenti în mod natural în plante, strugurii Muscadine având un profil polifenolic unic în comparaÈ›ie cu alte soiuri de vin roÈ™u.
Cercetarea a fost realizată de Lindsey Christman, PhD, È™i Liwei Gu, PhD, la Universitatea din Florida. Strugurii Muscadine, folosiÈ›i în mod obiÈ™nuit pentru a face vin, conÈ›in polifenoli precum antociani, quercetină È™i acid elagic, care s-a dovedit că reduc inflamaÈ›ia È™i stresul oxidativ.
Studiul a implicat 17 femei cu vârsta cuprinsă între 40 È™i 67 de ani, care au fost repartizate aleatoriu să consume fie vin din struguri Muscadine dezalcoolizat, fie o băutură placebo care arăta È™i avea gust similar, dar lipsit de polifenoli. ParticipanÈ›ii au băut băutura atribuită zilnic timp de È™ase săptămâni, urmate de o pauză de trei săptămâni înainte de a trece la băutura opusă pentru încă È™ase săptămâni. CondiÈ›iile pielii È™i markerii inflamaÈ›iei È™i stresului oxidativ au fost măsuraÈ›i la începutul È™i la sfârÈ™itul fiecărei perioade de È™ase săptămâni.
Rezultatele au arătat că consumul de vin din struguri Muscadine a dus la îmbunătățirea elasticității pielii È™i la reducerea pierderii de apă la suprafaÈ›a pielii, indicând o mai bună funcÈ›ie de barieră împotriva deteriorării. Cu toate acestea, nu s-au observat diferenÈ›e semnificative în privinÈ›a numărului de riduri. Cercetătorii au observat îmbunătățiri ale netezirii pielii È™i reducerea inflamaÈ›iei È™i a stresului oxidativ în comparaÈ›ie cu valoarea iniÈ›ială, dar nu a fost găsită nicio diferență semnificativă între vinul Muscadine dezalcoolizat È™i placebo în aceste aspecte.
Dimensiunea mică a eÈ™antionului din studiu necesită cercetări suplimentare cu un grup mai mare È™i mai divers pentru a valida È™i a consolida rezultatele. În plus, deoarece majoritatea vinului Muscadine disponibil comercial conÈ›ine alcool, cercetătorii au avertizat că efectele alcoolului asupra sănătății pielii ar putea diferi de cele ale vinului dezalcoolizat, iar procesul de dezalcoolizare în sine poate afecta compoziÈ›ia chimică a vinului.
sursa: News Medical
Studiul atribuie efectele benefice polifenolilor, compuÈ™i chimici prezenti în mod natural în plante, strugurii Muscadine având un profil polifenolic unic în comparaÈ›ie cu alte soiuri de vin roÈ™u.
Cercetarea a fost realizată de Lindsey Christman, PhD, È™i Liwei Gu, PhD, la Universitatea din Florida. Strugurii Muscadine, folosiÈ›i în mod obiÈ™nuit pentru a face vin, conÈ›in polifenoli precum antociani, quercetină È™i acid elagic, care s-a dovedit că reduc inflamaÈ›ia È™i stresul oxidativ.
Studiul a implicat 17 femei cu vârsta cuprinsă între 40 È™i 67 de ani, care au fost repartizate aleatoriu să consume fie vin din struguri Muscadine dezalcoolizat, fie o băutură placebo care arăta È™i avea gust similar, dar lipsit de polifenoli. ParticipanÈ›ii au băut băutura atribuită zilnic timp de È™ase săptămâni, urmate de o pauză de trei săptămâni înainte de a trece la băutura opusă pentru încă È™ase săptămâni. CondiÈ›iile pielii È™i markerii inflamaÈ›iei È™i stresului oxidativ au fost măsuraÈ›i la începutul È™i la sfârÈ™itul fiecărei perioade de È™ase săptămâni.
Rezultatele au arătat că consumul de vin din struguri Muscadine a dus la îmbunătățirea elasticității pielii È™i la reducerea pierderii de apă la suprafaÈ›a pielii, indicând o mai bună funcÈ›ie de barieră împotriva deteriorării. Cu toate acestea, nu s-au observat diferenÈ›e semnificative în privinÈ›a numărului de riduri. Cercetătorii au observat îmbunătățiri ale netezirii pielii È™i reducerea inflamaÈ›iei È™i a stresului oxidativ în comparaÈ›ie cu valoarea iniÈ›ială, dar nu a fost găsită nicio diferență semnificativă între vinul Muscadine dezalcoolizat È™i placebo în aceste aspecte.
Dimensiunea mică a eÈ™antionului din studiu necesită cercetări suplimentare cu un grup mai mare È™i mai divers pentru a valida È™i a consolida rezultatele. În plus, deoarece majoritatea vinului Muscadine disponibil comercial conÈ›ine alcool, cercetătorii au avertizat că efectele alcoolului asupra sănătății pielii ar putea diferi de cele ale vinului dezalcoolizat, iar procesul de dezalcoolizare în sine poate afecta compoziÈ›ia chimică a vinului.
sursa: News Medical
Data actualizare: 27-07-2023 | creare: 27-07-2023 | Vizite: 323
Bibliografie
Dealcoholized muscadine wine may improve skin elasticity, link: https://www.news-medical.net/news/20230724/Dealcoholized-muscadine-wine-may-improve-skin-elasticity.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Explorarea potențialului acizilor grași omega-3 la pacienții cu acnee (studiu de intervenție prospectiv)
- Importanța produselor emoliente pentru pielea cu dermatită atopică
- Importanța dietei în succesul tratamentelor pentru afecțiunile cutanate - studiu de caz
- Duritatea apei și rolul ei în apariția eczemei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ten foarte imbatranit la 22 ani
- Am 17 ani si ten ca la 40
- Piele imbatranita prematur
- Toxidermie?
- Ajutor ! Riduri la 24 ani