Un nou mecanism activează celulele oaselor și tratează osteoporoza
©
Autor: Vasiliu Alina
![Un nou mecanism activează celulele oaselor și tratează osteoporoza](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=36368.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Cercetarea de față a fost publicată în revista Nature Communications și aarătat că șoarecii care nu au gena SIRT7 au avut o masă osoasă redusă.
Reducerea formării osoase este frecventă la persoanele cu osteoporoză, iar cauzele nu sunt clar cunoscute. Pentru a clarifica mecanismul, cercetătorii au comparat expresia sirtuinelor (SIRT1, 6 și 7) în țesutul schelet al șoarecilor tineri și bătrâni și au constatat că SIRT7 a scăzut odată cu înaintarea în vârstă. Apoi au considerat că această scădere a SIRT7 la șoarecii în vârstă poate fi asociată cu osteogeneză scăzută și poate fi chiar o cauză a osteoporozei.
Atunci când cercetătorii au cultivat osteoblaste (celule osoase) în vitro cu un nivel scăzut de SIRT7 formarea unei mase osoase a fost semnificativ suprimată comparativ cu culturile de celulele osoase normale. În plus, expresia genelor care indică diferențierea osteoblastelor a fost de asemenea scăzută, ceea ce a evidențiat faptul că SIRT7 controlează diferențierea osteoblastelor prin intermediul unei proteine Sp7, denumită și Osterix.
„Rezultatele noastre, arată că calea de reglementare a SIRT7-SP7 / Osterix este o țintă promițătoare pentru noi agenți terapeutici pentru a trata osteogeneza și osteoporoza” a declarat autorul studiului dr. Tatsuya Yoshizawa de la Kumamoto University.
Osteoporoza este o boală care provoacă fracturarea oaselor din cauza reducerii, atât a masei osoase cât și a calității acestora. Deși s-a raportat că SIRT7 este implicat în metabolismul cancerului și al lipidelor, rolul său în țesutul osos și în îmbătrânirea oaselor nu a fost cunoscut.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 14-09-2018 | creare: 14-09-2018 | Vizite: 1611
Bibliografie
Breaking osteoporosis: New mechanism activates bone-building cells. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180904114727.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O tehnologie recentă ar putea ajuta la descoperirea unor medicamente pentru o serie de boli rare
- Perspective curente şi viitoare pentru tehnologia ARNm
- Nou instrument pentru studiul interacțiunilor biologice esențiale pentru sănătate
- Embolizarea arterelor geniculare (GAE) - operația pentru osteoartrita genunchiului ce poate diminua durerea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Osteoporoza si BONVIVA
- Rezultat osteodensiometrie calcai
- Osteoporoza la 46 de ani
- Am fost diagnosticata cu osteoporoza
- Osteoporoza as dori sa raspunda un medic
- Osteoporoza - recomandari?
- Osteoporoza
- Osteoporoza - Cat timp mai trebuie urmat tratamentul?
- Tratamentul osteoporozei
- Tratamentul bolnavului de osteoporoza