Un medicament cu administrare orală ar putea îmbunătății tratamentul împotriva cancerului ovarian

©

Autor:

Un medicament cu administrare orală ar putea îmbunătății tratamentul împotriva cancerului ovarian
O cercetare recentă, condusă de oamenii de știință de la Universitatea din California, descrie noi ținte moleculare care ar putea stimula răspunsul imun al organismului împotriva tumorilor ovariene, adesea rezistente la imunoterapie. În studiile de laborator, cercetătorii au reușit să obțină un răspuns imun îmbunătățit împotriva celulelor canceroase ovariene, folosind un medicament oral care inhibă activitatea unor proteine esențiale pentru creșterea celulelor canceroase ovariene.
Cercetătorii au descoperit că activarea unei proteine din familia kinazelor de adeziune focală (FAK) a reglementat expresia unei alte proteine, numite CD155, care se leagă de receptorul punctului de control TIGIT pe celulele imune. Menținerea unui nivel crescut al proteinei CD155 s-a dovedit a ajuta celulele canceroase ovariene să evite detectarea imună și să se răspândească.

Într-un model preclinic de cancer ovarian agresiv, cercetătorii au descoperit că un medicament oral anti-FAK a redus activitatea CD155 și a altor proteine ​​​​puncte de control. În cadrul experimentelor, utilizarea în mod simultan a medicamentului cu imunoterapia a determinat creșterea supraviețuirii. Rezultatele oferă noi ținte moleculare care ar putea deveni parte a unei noi strategii terapeutice de stimulare a sistemului imunitar.

Cancerul ovarian reprezintă a cincea cauză de deces prin cancer în rândul femeilor, majoritatea formelor mortale fiind cancere ovariene seroase cu grad înalt de malignitate (HGSOC). Letal în principal din cauza rezistenței sale la chimioterapie, HGSOC este unul dintre puținele tipuri de cancer care nu răspunde nici la imunoterapie, o abordare terapeutică care utilizează sistemul imunitar al unei persoane pentru a lupta împotriva bolilor, promițătoare în multe alte tipuri de cancer.

sursa: News Medical
foto: UC San Diego News Center

Data actualizare: 27-04-2022 | creare: 27-04-2022 | Vizite: 505
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă asociere între infecția cu Chlamydia și cancerul ovarian
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cele mai frecvente semne de cancer ovarian
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum