Un dispozitiv magnetic de investigație a micșorat tumorile de glioblastom în testele umane

©

Autor:

Un dispozitiv magnetic de investigație a micșorat tumorile de glioblastom în testele umane
Glioblastomul reprezintă un tip de cancer al sistemului nervos central foarte agresiv, cu o speranță de viață de câteva luni până la doi ani din momentul diagnosticului. Metodele de tratament actuale sunt limitate, motiv pentru care sunt necesare studii suplimentare de cercetare în acest domeniu pentru îmbunătățirea prognosticului.
Recent, o echipă de cercetători de la Houston Methodist Neurological Institute a publicat un studiu în jurnalul Frontiers in Oncology, descriind un dispozitiv cu un mare potențial curativ.

Doctorul David S. Baskin, alături de colegii săi de la Houston Methodist Neurological Institute, au lucrat intensiv în ultimii ani la dezvoltarea unui tratament oncologic prin studii pe șoareci de laborator. În anul 2019, când glioblastomul unui pacient în stadiu final a reapărut în ciuda tratamentelor prin excizii chirurgicale radicale, chimioterapie și terapie genică experimental, echipa de cercetători a primit aprobarea FDA de testare a dispozitivului lor oncomagnetic nou inventat pentru tratamentul pacientului.

Nou tratament a constat în aplicarea intermitentă a unui câmp magnetic oscilant generat de rotirea magneților permanenți într-un profil de frecvență specific. Dispozitivul oncologic a fost reprezentat de o cască care generează acest câmp magnetic și care reprezintă o metoda neinvazivă de tratament. Administrate mai întâi timp de două ore pe zi sub supraveghere în clinică, tratamentele ulterioare au fost administrate acasă cu ajutorul soției pacientului, cu creșterea timpilor de tratament până la maximum șase ore pe zi.

Rezultatele terapiei experimentale au fost surprinzătoare: dispozitivul oncologic a micșorat cu mai mult de o treime tumora mortală de glioblastom. Din păcate, pacientul în vârstă de 53 de ani a murit la aproximativ o lună de tratament, în urma unei leziuni care nu a avut legătură cu terapia și cu studiul clinic, dar în acest timp scurt, 31% din masa tumorală a dispărut. Autopsia creierului său a confirmat răspunsul rapid la tratament. „Datorită curajului acestui pacient și al familiei sale, am reușit să testăm și să verificăm eficacitatea potențială a primei terapii neinvazive pentru glioblastom din lume. Acordul generos al familiei de a ne permite autopsia după moartea prematură a persoanei dragi a adus o contribuție neprețuită la studiul nostru și la dezvoltarea ulterioară a acestei terapii”, a declarat doctorul David S. Baskin.

Referitor la tehnologia utilizată, dispozitivul oncomagnetic arată destul de simplu la exterior: trei oncoscilatoare atașate în siguranță la o cască și conectate la un controler electronic bazat pe microprocesor. Acest dispozitiv utilizează o baterie reîncărcabilă și reprezintă o invenție a co-autorului studiului, Dr. Santosh Helekar. Pe parcursul săptămânilor de tratament ale pacientului, terapia magnetică a fost bine tolerată de acesta, iar masa și volumul tumorii s-au micșorat cu o contracție care pare să se coreleze direct cu doza de tratament administrată. „Imaginați-vă ca fiind posibilă și disponibilă tratarea cancerului cerebral fără radioterapie sau chimioterapie”, a adăugat doctorul David S. Baskin. „Rezultatele noastre din laborator, obținute cu sprijinul acestui pacient, deschid o nouă lume a terapiei neinvazive pentru cancerul cerebral, cu multe posibilități interesante de cercetare pentru viitor.”

sursa: Science Daily
foto: Houston Methodist

Data actualizare: 26-07-2021 | creare: 26-07-2021 | Vizite: 887
Bibliografie
Investigational magnetic device shrinks glioblastoma in human test, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210722163000.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Glioblastomul este sensibil la feroptoză: o dietă personalizată reprezintă speranță pentru pacienții cu glioblastom
  • Terapia inovatoare cu celule CAR T vizează două proteine ​​pentru a combate creșterea agresivă a tumorilor cerebrale
  • Inovare în tratamentul glioblastomului prin imunoterapie alogenă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum