Tratamente avansate pentru infertilitate – Ce analize sunt necesare pentru FIV?

©

Autor:

Tratamente avansate pentru infertilitate – Ce analize sunt necesare pentru FIV?

Pentru cuplurile care se confruntă cu probleme de reproducere, fertilizarea in vitro (FIV) este cel mai bun tratament în prezent. Succesul tratamentului depinde însă de vârsta femeii și a bărbatului, dar și de calitatea ovocitelor. Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea și calitatea ovocitelor scade, iar asta ar putea duce și la încercări nereușite de FIV.


Femeile care vor să facă un tratament profesional, cât mai eficient și confortabil, ar trebui să aleagă o clinică de obstetrică și ginecologie din România, care dispune de o secție în care se pun diagnostice și se tratează diferite tipuri de infertilitate, folosind metode avansate cu tehnologii de reproducere asistată. Ea va oferi o serie de servicii, începând de la consultația inițială și până la diagnostic.


Clinica de fertilitate pentru tratament FIV/ICSI va avea un cabinet specializat de fertilitate, va face procedura FIV dar și alte proceduri naturiste de susținere. Tratamentul va fi de ultimă generație, cu stimulare hormonală individuală dacă este necesar.


Pregătirea pentru FIV

Tratamente pentru infertilitate

 

Pentru a se pregăti pentru FIV și a-și crește semnificativ șansele de succes în timpul procedurii, femeia trebuie să aplice o serie de recomandări simple, cum ar fi:

  • să aibă o dietă adecvată, cu fructe și legume bogate în vitamine și minerale;
  • să renunțe la alimentele de tip fast-food și să evite alimentele foarte procesate;
  • să aibă o activitate fizică moderată zilnic, cum ar fi mersul pe jos, pentru a-și oxigena mai bine creierul și a-și crește vitalitatea organismului;
  • să renunțe la fumat, pentru că asta va crește șansele de implantare de succes a embrionului;
  • să aibă un program bun de somn.


Femeile care se luptă cu infertilitatea și aleg procedura FIV pentru a obține o sarcină iau înainte de tratament și suplimente de minerale și vitamine pentru ajutor. Potrivit unui studiu recent și dieta mediteraneană ar putea crește sansele unei femei de a ajunge să-și țină propriul copil în brațe.


Pentru a crește rezultatele FIV și calitatea embrionilor sunt necesari: acizii grași Omega-3, antioxidanții, vitaminele B, coenzima Q10, DHEA, melatonină. Pentru sănătatea generală sunt indicate leguminoasele, fructele, legumele, peștele, nucile și uleiul de măsline în dietă.


Ce analize se fac pentru a vedea dacă o femeie răspunde la tratamente de fertilitate?

În cazul femeilor cu infertilitate, pot fi cauze hormonale care afectează ovulația, sau cauze medicale. Acestea includ: obstruarea trompelor uterine, bolile inflamatorii pelvine, infecțiile tractului genital superior. Infertilitatea se poate datora și unor boli: endometrită, peritonită, salpingită, abces tubo-ovarian.


Cele mai frecvente infecții care duc la infertilitate sunt cu Neisseria gonorrhoeae și Chlamydia trachomatis. Acestea pot cauza probleme pelvine, alterarea trompelor uterine, durere pelvină cronică și probleme de infertilitate. Alte cauze de infertilitate la femei sunt: endometrioza, hidrosalpinx, complicațiile unor intervenții chirurgicale, sarcina extrauterină în antecedente.


Medicii specialiști în fertilitate recomandă investigații de laborator, ce includ și analiza AMH care este importantă în planificarea unei sarcini. Nivelul hormonului Anti-Mullerian (AMH) în sânge arată informații despre cantitatea de ovocite pe care le are o femeie. Acest lucru este important în evaluarea rezervei ovariene și a fertilității, a riscurilor de infertilitate, în stabilirea unor decizii privind planificarea familială.


Hormonul Anti-Mullerian (AMH) scade în mod natural odată cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce rezerva ovariană este epuizată. Nivelul de AMH este mai scăzut dupa 40 de ani, la femei. Deși nivelul de AMH apare redus la unele femei, totuși există opțiuni de tratament disponibile pentru acestea, dacă vor să aibă copii.   


Rolul AMH-ului în foliculogeneză îl face să fie important în evaluarea rezervei ovariene.  


Alte analize de laborator indicate în infertilitate sunt: FSH, LH, prolactina, progesteron, TSH, testosteron,  cariotip din sânge periferic (bandare G), inhibina B, anticorpi antispermatici, Chlamydia trachomatis și Neisseria gonorrhoeae.


Testele de infertilitate pentru femei ajută la stabilirea cauzelor infertilității. Cu ajutorul lor se pune un diagnostic corect, se tratează afecțiunea și apoi cuplul poate avea șanse mai bune de a obține o sarcină. Printr-o serie de proceduri minim invazive, ce includ și imagistica cu ultrasunete, se verifică cauzele infertilității.


Testele de fertilitate ar trebui făcute și de femeile care au diferite probleme de sănătate: avorturi spontane recurente, boli pelvine, menstruație neregulată și abundentă, endometrioză, probleme deja diagnosticate.


Data actualizare: 11-04-2024 | creare: 11-04-2024 | Vizite: 420
Bibliografie
Text si imagini oferite de catre CLINICA EMBRYOS
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: