Diabet
Zahărul din sânge este metabolizat de către organismul uman în moduri foarte complexe. Într-un statut ideal de functionare , organismul utilizează zaharuri derivate din produse alimentare, metabolismul asigurand suficientă glucoză în sânge, in functie de necesitatile energetice , fara a fi prezent un execedent . Excesul de zahăr din produsele alimentare este stocat în grăsime pentru o utilizare ulterioara , atunci când nu avem suficienta alimentatie disponibila pentru cerinţele noastre imediate de energie.
Pentru a înţelege cum Levolar Forte actioneaza în menţinerea normală de zahăr din sânge, este important să analizam paşii efectuati de organism , in metabolizarea zaharului
• Alimentele supuse digestiei sunt prezente la nivelul stomacului si intestinelor. Acestea sunt descompuse intr-o multitudine de compusi , printer care si carbohidraţi, care sunt un lung lant de moleculele de zahăr, si prin intermediul proceselor de digestie , sunt defalcate în zaharuri mai simple care pot fi absorbite în fluxul de sânge. Aceasta se intampla în cazul în care majoritatea elementelor dietetice provin din zaharuri. De asemenea, o parte din grasimile din alimentatie vor fi defalcate în zaharuri mai simple şi absorbite în fluxul de sânge.
• Ca răspuns la această creştere de zahăr în sânge după servirea unei mese , organismul produce un cuplu de enzime, în primul rând Insulina şi glucokineza hepatica, care acţionează in sensul declanşarii proceselor de trecere a zaharului din sange spre nivelul celulelor în cazul în care acesta poate fi folosit pentru generarea energiei. Aceste enzime, în special Insulina, are capacitatea de a stimula receptorii de pe suprafaţa celulelor, şi de a acţiona pentru a deschide o trecere a zaharului la nivel celular. Ca o cheie de deschidere a unei usi incuiate.
• Orice zahăr în exces a ceea ce este necesar la un moment dat , este convertit de către alte enzime în compuşi, care sunt stocati ca grăsime în organism. Mai târziu, aceste depozite de grăsime sunt retransformate in zaharuri , si sunt redate fluxului de sânge, atunci când nu există surse alimentare de zahăr pe care sa le utilizeze organismul
Există mai multe situatii în cazul în care acest mecanism al reglarii normale a cantitatii de zahăr din sânge poate functiona gresit. In cazul diabetelor şi în cazul sindromului metabolic (cunoscut şi sub numele de Sindromul X). In aceste situatii Levolar Forte poate interveni ajutand organismul să se mentina sanatos , prin pastrarea cantitatii normale de zahar din sange , in cateva moduri :
• Primul mod , Levolar Forte ajută prin modificarea modului în care organismul digera alimentele consumate . Aşa cum a subliniat mai devreme, cea mai mare parte a zahărului din sânge , provine din amidon şi carbohidrati . Levolar Forte conţine un extras din coaja radacinii unei specii rare de copac din India cu numele Salacia oblonga. Salacia conţine naturale alphaglucosidase , inhibitori de digestie a amidonului . În cazul în care amidonul nu este digerat , deci descompus in zaharuri, atunci niciodată nu intră în fluxul de sânge, ci trece mai departe neschimbat. Acest mecanism este similar celui produs de mai multe anti-diabetice orale, cum ar fi Acarbose (Precose?). Cercetarile efectuate au indicat că salacia naturale este de aproximativ 200 (doua sute ) de ori mai eficient decât acarbose !
Există un alt compus, în Levolar Forte , extractul din ciuperca medicinala Grifola frondosa (Maitake), care de asemenea contine acesti inhibitori de digestie a amidonului . Acesti factori determina reducerea substantiala a cantitatii de zahar preluata de fluxul sanguin in urma proceselor digestive .
Cel de-al doilea mod in care Levolar Forte ajuta la reglarea cantitatii de zahar din fluxul sanguin , consta in utilizarea in compozitia sa a unui alt extract de ciuperca medicinala , binecunoscuta Cordyceps sinensis. Aceasta actioneaza in doua feluri :
a) Creşte producţia de enzima Glucokinase hepatică, care este un mecanism secundar prin care organismul metabolizeaza cantitatea de zahăr din sânge.
b) creşte sensibilitatea la insulină a receptorilor de pe suprafaţa celulelor, astfel încât orice insulină prezenta , este mult mai eficient utilizata.
• Cel de-al treilea mod prin care Levolar Forte ajuta la reglarea cantitatii de zahar din sange consta in utilizarea in compozitie a unui extras de scorţişoară, care conţine un grup de compuşi bioactivi numiti MHCP (metil-hidroxi-Chalcone-Polimer). Acesti compusi rezulta din prezenta a două tipuri de scorţişoară, Cinnamomum zylanicum (adevărata scorţişoară de Madagascar) şi Cinnamomum Cassia (numita Bastard scorţişoară din India). Levolar Forte este singurul produs de pe piaţă ce conţine ambele tipuri.
. Acesti MHCP compuşi , inhibă enzimele care elibereaza de zaharurile stocate in grasimi , între mese , şi în timpul somnului
• În al patrulea mod în care Levolar Forte ajuta la reglarea zaharului din sange , consta in utilizarea cipercii medicinale Coprinus Comatus. Aceasta reduce excesul de zahăr din sânge, prin mecanisme care sunt doar parţial înţelese momentan , cel mai probabil, prin intermediul excreţiei renale .
• Un alt mod prin care Levolar Forte ajuta la reglarea zahărului din sânge este prin acţiunea catalitică de crom şi Biotin. Ambele sunt necesare pentru metabolismul normal al zahăr din sânge şi sunt chiar mai importante în cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip doi. Tipul de crom utilizate în Levolar Forte Crom este Polynicotinate, care este cea mai absorbabil tip. Fiecare comprimat de Levolar Forte conţine 200 de umg elementară, crom, pentru un total de 800 umg pe zi. Aceasta este doza optimă pentru controlarea cantitatii de zahăr din sânge.
Biotin este, de asemenea, implicat în defalcarea excesului de zahăr din sânge. Desi mod normal obţinem biotin propriu din alimentatie , in general dieta zilnica este insuficienta pt asigurarea cantitatii optime pentru reglarea cantitatii de zahăr în sânge , in special in cazul pacientilor ce sufera de diabet tip doi . Levolar Forte contine 8 mg de Biotin pe comprimat , cantitate de cateva ori mai mare decat cea asimilata dintr-un regim alimentar normal.
Dr.Johan Hallidey