Tinerii care au avut COVID-19 nu sunt protejați de o reinfectare

Tinerii care au avut COVID-19 nu sunt protejați de o reinfectare

©

Autor:

Tinerii care au avut COVID-19 nu sunt protejați de o reinfectare
Un studiu realizat de Universitatea de Medicină Icahn, din Mount Sinai ÅŸi publicat în revista The Lancet Respiratory Medicine demonstrează că anticorpii formaÅ£i în urma unei infecÅ£ii cu SARS-CoV-2, nu oferă protecÅ£ie completă împotriva unei reinfecÅ£ii la tineri.
Studiu efectuat pe 2.346 de tineri, demonstrează că tinerii sănătoÅŸi se pot reinfeca ÅŸi transmite virusul, vaccinarea având un rol crucial. Studiul a fost efecuat din luna mai până în luna noiembrie 2020, arătând că un procent de 10% din participanÅ£i s-au reinfectat (seropozitivi), comparativ cu noile infecÅ£ii dobândite, aproximativ 50% din participanÅ£i. (seronegativi)

Înaintea începerii studiului, participanÅ£ii au fost supuÅŸi unei carantini supravegheate de două săptămâni, urmând apoi sa fie testaÅ£i pentru a evalua nivelul de anticorpi IgG. PrezenÅ£a SARS-CoV-2 a fost testată prin teste PCR. ParticipanÅ£ii testaÅ£i pozitiv pentru o nouă reinfecÅ£ie, au fost izolaÅ£i, echipa de studiu realizând teste suplimentare. Nivelul de anticorpi neutralizanÅ£i a fost luat atât de la participanÅ£i infectaÅ£i ulterior, căt ÅŸi de la cei re-infectaÅ£i.

Din cei 2.346 de participanÅ£i, 189 au fost seropozitivi ÅŸi 2.247 au fost seronegtivi la început de studiu. Astfel, au existat 1.098 (45%) de infecÅ£ii noi în timpul studiului, iar dintre participanÅ£ii seropozitivi, 19 (10%) au fost testaÅ£i pozitivi pentru a doua infecÅ£ie în timpul studiului. ApariÅ£ia acestor reinfecÅ£ii sunt strâns legate de nivelul de anticorpi. Astfel, cei care s-au reinfectat, au avut niveluri mai mici de anticorpi împotriva virusului, comparativ cu cei ce nu s-au infectat.

Comparând infecÅ£ia între cei seropozitivi ÅŸi cei seronegativi, autorii au descoperit că încărcarea virală la cei seropozitivi este de doar 10 ori mai mică decât participanÅ£ii seronegativi infecÅ£ati. Acest lucru deÅŸi arată că acesÅ£ia pot transmite virusul, încă necesită investigaÅ£ii suplimentare. Majoritatea participanÅ£ilor au fost asimptomatici sau cu simptome uÅŸoare.

Autorii notează însă unele limitări ale acestui studiu, inclusiv faptul că probabil subestimează riscul reinfecÅ£iei la persoane infectate anterior, deoarece nu se ia în calcul pentru persoanele ce au un nivel crescut de anticorpi după o infecÅ£ie anterioară. Cercetătorii susÅ£in cu tărie că ÅŸi tinerii ce au avut deja infecÅ£ia cu SARS-CoV-2, trebuie să se vaccineze.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-04-2021 | creare: 21-04-2021 | Vizite: 754
Bibliografie
Study shows past COVID-19 infection doesn't fully protect young people against reinfection, link https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210416131935.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care merg lent au de patru ori mai multe È™anse de a muri din cauza COVID-19
  • Masca facială È™i ventilaÈ›ia sunt mai eficiente decât distanÈ›area socială pentru stoparea răspândirii COVID-19
  • Zonele mai însorite sunt asociate cu mai puÈ›ine decese din cauza COVID-19
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum